(SBC Podjetnik) Negotovost v avtomobilski industriji, najbolj perspektivne nove tehnologije #nasveti

Izbrani nasveti

18. Februar 2020

(SBC Podjetnik) Negotovost v avtomobilski industriji, najbolj perspektivne nove tehnologije #nasveti

Marca 2020 prihaja prvi letošnji SBC Podjetnik, podjetniški priročnik z najbolj aktualnimi nasveti ta hip

Kako ukrepati na organizacijskem, davčnem, računovodskem področju? Kako kupovati strateške surovine? 13 nasvetov za statusno preoblikovanje podjetja brez negativnih davčnih posledic. Aktualne analize trenutnega dogajanja na trgih in praktični nasveti za ukrepanje kmalu v vašem podjetju.

Napovedi letnih rasti izvoza se postopoma znižujejo. Negotova ostaja avtomobilska industrija, v porastu nove tehnologije. Letos naj bi bili priča postopnemu okrevanju svetovnega gospodarstva, a še vedno obstajajo kritične točke. »Največja tveganja se kažejo v nadaljnjih težavah avtomobilske industrije, še posebej ob morebitni uresničitvi grožnje ZDA o uvedbi carin na evropska vozila, to pa bi bil velik udarec za Nemčijo in s tem tudi za Slovenijo,« pojasnjujejo v SID banki. Direktor v oddelku finančnega svetovanja Deloitte Slovenija Tilen Vahčič med kritičnimi panogami omenja še trgovino ter nepremičninski trg in gradbeništvo, in sicer predvsem v povezavi s poslovnimi gradnjami. Investitorje je namreč zajel pesimizem. »Načeloma pa dobavitelji, ki so prodorni v novih tehnologijah, pričakujejo rast v prihodnjih letih,« pojasnjuje Vahčič, ki svetuje, na kaj naj bodo podjetniki še posebej pozorni. O tem boste lahko brali v reviji SBC Podjetnik, ki izide v začetku marca 2020. Prav tako boste lahko prebrali nasvete, kako naj podjetja izboljšajo učinkovitost v trenutnih razmerah. Svetuje Tone Stanovnik, direktor in ustanovitelj podjetja Špica International, ki pravi: »Učinkovitost lahko izboljšate tako, da čas vrednotite vsaj tako visoko kot rezultate dela in da kompleksno nalogo razdelite na posamezne dele.« S pomočjo podjetij Vizija računovodstvo, Revidera in Skupine Simič & partnerji smo v reviji zbrali tudi računovodske in davčne ukrepe, primerne za trenutne gospodarske razmere.

Poleg tega pa še veliko drugih zanimivih in uporabnih vsebin. V prihajajoči reviji SBC Podjetnik boste lahko prebrali tudi:

  • vse o 3. SBC Forumu, največjem podjetniškem dogodku leta, ki je zbral več kot 400 vrhunskih podjetnikov, mladih talentov, vrh slovenske politike in druge najpomembnejše odločevalce
  • pogovor z Janezom Novakom, lastnikom podjetja RLS Merilna tehnika, ki je prejel prvo prestižno nagrado Vitez dela za odlično delo in razvoj zaposlenih
  • intervju s predsednikom uprave NLB Blažem Brodnjakom
  • kje najuspešnejši podjetniki vidijo ključne izzive za svoje panoge v letu 2020
  • nasvete strokovnjaka, kako kupovati strateške surovine, glede na to, ali cene surovine rastejo ali padajo
  • 13 korakov za statusno preoblikovanje podjetja brez negativnih davčnih posledic
Revija SBC Podjetnik je ažuren priročnik za vrhunske podjetnike V njem objavljamo najboljše nasvete vrhunskih strokovnjakov in najboljše prakse vrhunskih podjetnikov, večinoma članov SBC, o najbolj aktualnih izzivih in trendih. Poleg tega lahko v reviji najdete ključna stališča SBC Kluba slovenskih podjetnikov o aktualnih izzivih podjetniškega okolja in predloge, kako ga izboljšati. Revijo distribuiramo na 4.500 natančno ciljanih naslovov več tisoč vrhunskih podjetnikov, 300 največjih podjetij in ključnih odločevalcev v državi, od predsednika vlade do poslancev.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano