TRGOGRAD, D.O.O., LITIJA

TRGOGRAD, D.O.O., LITIJA

Andrej Poglajen
PredstavnikAndrej Poglajen

O podjetju

Podjetje TRGOGRAD, d.o.o., Litija je nastalo leta 1992 kot malo gradbeno podjetje, ki je zapolnjevalo vrzel na trgu, na začetku predvsem v lokalnem okolju. Z dinamičnostjo in posluhom za tržne vzgibe se je skozi svojo zgodovino dograjevalo in poskušalo trgu ponuditi čim bolj kompleksne stvari iz področja gradbeništva, gradbenih storitev in gradbenih proizvodov, v zadnjem času pa je zaradi okoljevarstvene ozaveščenosti pričelo s predelavo gradbenih odpadkov. Do leta 2000 je podjetje zaposlovalo 25 ljudi in s svojo lastno mehanizacijo gradilo tako nizke kot tudi visoke gradnje v občinah Litija, Šmartno pri Litiji ter v bližnji okolici. V letu 2000 je podjetje storilo še en velik korak na svoji poti, ter pričelo s proizvodnjo svežih betonskih mešanic, saj je postavilo začasno betonarno na Ljubljanski cesti v Litiji. Trend podjetja je bil v tej smeri, da se okrepi na vseh svojih področjih, ter zasede svoje mesto, ki bo temeljilo na znanju, kakovosti in korektnemu pristopu k potrošniku. V letu 2003, se je podjetje vidno okrepilo z gradbeno operativo, tako je bilo podjetje pripravljeno, da se lahko spoprime z obsežnimi in zahtevnimi gradnjami. V letu 2003 se je podjetje s proizvodnjo kamenega agregata preselilo v kamnolom Kmetov pruh, kjer so v letu 2006 zgradili servisni objekt, tako da tudi kamnolom pridobilo podobo pravega proizvodnega obrata. V letu 2008 se je napredek podjetja videl predvsem v velikem kompleksu v Zagorici pri Litiji, kjer so bili na novo zgrajeni poslovni prostori, skladiščni prostori, proizvodnja transportnega betona in od leta 2006 proizvodna številnih betonskih izdelkov. V letu 2012 pa je podjetje naredilo še en velik korak, ko so v Ljubljani kupili zemljišče v obrtni coni Smodinovec na Brdu ter se začeli ukvarjati tudi z proizvodnjo, polaganjem ter prodajo asfaltnih zmesi. V letu 2013 so na lokaciji tudi postavili novo asfaltno bazo. Prav tako so se v letu 2012 okrepili z novo delavno silo na področju asfaltiranja z dvema asfalterskima skupinama ter z vso potrebno težko mehanizacijo za polaganje asfalta. Skozi vse obdobje obstoja se je podjetje tehnološko posodabljalo in konec leta 2018 zaposlovalo 160 ljudi.

Specializacije

Pametna specializacija:

Gradnja

Drugi odlični podjetniki SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.