POSTOJNSKA JAMA D.D.

POSTOJNSKA JAMA D.D.

Marjan Batagelj
PredstavnikMarjan Batagelj

O podjetju

Podjetje POSTOJNSKA JAMA d.d. nadaljuje bogato tradicijo upravljanja ogledov in prireditev, ki sega v 20. leta 19. stoletja, ko je bila jama urejena za turistični obisk. Danes sodijo v osnovno ponudbo Parka Postojnske jame ogledi Postojnske in drugih jam istega sistema ter Predjamskega gradu in Jame pod njim. Pomemben del ponudbe predstavljata gostinski in trgovski del, podjetje pa je tudi organizator nekaterih prepoznavnih prireditev. Razvija nove produkte, vezane na ogled Postojnske jame in nadaljuje delo predhodnikov na področju prepoznavnosti slovenskega kraškega podzemlja. V zadnjih letih se ob intenzivnem vlaganju v razvoj in marketinški podpori novim produktom veča tudi število obiskovalcev. Poleg vlaganja v jamsko infrastrukturo in infrastrukturno urejanje Parka Postojnske jame, sta zaznamovala razvoj zadnjih let še dva pomembna presežnika: odprtje največje razstavne zbirke o Postojnski jami in krasu EXPO JAMA KRAS ter prenova kultnega hotela Jama v Parku Postojnske jame, ki tako z nočitvenimi in kongresnimi kapacitetami zaokroža in dopolnjuje ponudbo parka. V podjetju je med 100 in 149 zaposlenih, v sezoni pa preko 400.

Specializacije

Pametna specializacija:

Turistične atrakcije

Drugi odlični podjetniki SBC

Pokaži vse SBC člane

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.