KORONA D.D.

KORONA D.D.

Boštjan Strmčnik
PredstavnikBoštjan Strmčnik

O podjetju

Podjetje KORONA inženiring d.d. je bilo ustanovljeno leta 1988. Njihove korenine izhajajo iz energetike, zato so znanje in izkušnje gradili na področju inženirstva in inženiringa v elektroenergetiki. Že od zgodnjih obdobij delovanja se posvečajo področju projektiranja elektroenergetskih postrojev ter uvajanju sistemov avtomatizacije in vodenja v elektroenergetiko. V času uvajanja deregulacije elektroenergetike so bili aktivno vključeni v procese vzpostavitve in širjenja znanja o tržnih mehanizmih v energetiki. To obdobje sovpada s širitvijo njihove dejavnosti na področje informacijskih sistemov. V času delovanja beležijo več kot šeststo uspešno izvedenih projektov. Poleg ohranjanja njihovih prvotnih dejavnosti (svetovalni in izvedbeni inženiring) v zadnjih obdobjih intenzivno razvijajo lastne IT rešitve, ki so implementirane pri različnih subjektih elektroenergetike, pa naj gre za aplikacije, namenjene podpori upravljanja s sredstvi, področno usmerjenih spletnih portalov, sisteme podpore obratovanju TSO in delovanju organizatorjev tržišč ali pa aplikacije za podporo prodaji električne energije končnim odjemalcem.

Specializacije

Pametna specializacija:

Energija, Podporna industrijska oprema, Pametne tovarne

Obstoječi trgi:

Severna Makedonija, Črna gora, Kosovo, Španija, Savdska Arabija

Želeni trgi:

JV Evropa, Rusija, EU, Albanija

Drugi odlični podjetniki SBC

Pokaži vse SBC člane

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.