Prvi ženski dogodek - SBC ONA je uspel!

20. 05. 2022

Prvi ženski dogodek - SBC ONA je uspel!

Pobuda po združevanju žensk znotraj SBC - Kluba slovenskih podjetnikov je stara že skoraj toliko časa kot je star klub. In po včerajšnjem, z žensko energijo nabitem SBC Loungu, lahko samo ugotovimo, da je bil po 8 letih pretežno moškega SBC-ja skrajni čas, da svoje povemo tudi ženske. Seveda pa je bila na dogodku rečena naša prva in še zdaleč ne zadnja beseda.

Ideja je morala zoreti 8 let, da so bile tri pobudnice dovolj glasne, da je prišlo do prvega druženja ženskega dela kluba SBC.

Tri najbolj glasne pobudnice:
·       Tanja Skaza, Plastika Skaza,
·       Nuša Pavlinjek, Roto,
·       Andrea Volenik, članica upravnega odbora SBC, Volenik d.o.o. oz. Mc´donalds.

 

Ciljna skupina


Znotraj SBC One vidimo 2 podskupini:

·       ženske, ki so lastnice oz. solastnice kapitala oz. so aktivno vpete v podjetje svojega partnerja,

·       ženske, ki niso vpete v podjetje in so pomembne podpornice svojemu partnerju, podjetniku SBC.

Skozi ti dve ciljni skupini se bodo oblikovali različni programi po meri posamezne skupine.

Bistveni razlikovalni element od ostalih združenj žensk v Sloveniji, je ta, da so v SBC- ju ženske, ki so tudi lastnice oz. solastnice kapitala.

 

Namen

Namen ni, da bi nastopali v feministični tekmi ženska proti moškemu ampak da iščemo sinergije zaradi katerih bi bili skupaj boljši. Zato bodo na vsa nadaljnja druženja vabljeni tudi moški.

 

Pobudnice SBC Ona so bile usklajene glede treh stebrov SBC Ona:

·       Izobraževanje in mentorstvo podjetnic: odnos do kapitala, nasledstvo, gojenje podjetniških vrednot, vzgoja otrok (še posebej če gre za družinska podjetja), poslovne vsebine na ženski način, spodbujanje k sprejemanju samega sebe kakršen si, primeri dobrih praks vodenja podjetnic, mentorstvo ženska ženski - v varnem zavetju.

·       Prijateljsko povezovanje/ neformalno mreženje: sproščeni izleti, obiski drugih članic, možnost mreženja tudi na mednarodnem nivoju.

·       Osebna rast in hobiji: z vidika celostne osebnosti tudi poudarjena duhovna plat, kaj ženske rade počnejo v prostem času, hobiji.

 

Nadaljnje aktivnosti

Sooblikovanje programa: želimo, da vsaka izmed vas doda kamenček k mozaiku in pove, kje vidi smisel v združevanju žensk v SBC Ona, kakšne aktivnosti vas zanimajo, teme, izzivi v podjetju,…

Za prvo srečanje smo povabili Marto Kos, ki ni članica SBC in je v tem smislu nevtralna oseba, hkrati pa zagotovo vplivna posameznica, ki je med drugim tudi napovedala kandidaturo za predsednico Slovenije.

V nadaljevanju si želimo, da boste v prvi vrsti ve tiste, ki boste sokreirale program SBC.

 

Menite da je članek koristen?

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.