Novice o dogodkih Deli stran

Prihaja družabna igra za spodbujanje podjetnosti med otroki

28. 07. 2022

Prihaja družabna igra za spodbujanje podjetnosti med otroki

V okviru SBC - Kluba slovenskih podjetnikov deluje dobrodelna ustanova Rdeča žoga, ki je v sodelovanju s podjetjem Value Add Games, razvila družabno igro za spodbujanje podjetnosti med otroki. Igra je namenjena osnovnošolskim otrokom, predvsem zadnje triade.

Namen igre je preko različnih nalog spodbujati reševanje izzivov in nalog, ki predstavljajo šolske projekte. Igra spodbuja učence, da razmislijo o namenu, priložnostih, pasteh in izvedbi izziva, ki so ga prejeli. Bolj kot se učenci v skupinah, ki so prejele vsako svoj projekt, povežejo med seboj, bolje kot si razdelijo naloge, več možnosti za uspeh imajo.

Sledi trgovanje, kjer skušajo predstavniki skupin kar najbolje unovčiti vsak svoje izhodišče. Igra spodbuja podjetnost, razumevanje tveganja in povezanost uspeha z vloženim delom.

Ekipa pripravlja nekaj čisto svežega, igrivega - igro za spodbujanje podjetnosti med otroki

Skupaj z razvijalci igre, člani iz podjetja Value Add Games, smo izvedli drugo delavnico testiranja. Na obali, v Portorožu smo obiskali otroke, ki tam letujejo s Karitasom - Počitnice Biserov ali tedni »tesnih prijateljstev« in z njimi preverili tehniko igranja ter razumevanja navodil.

Tako otroci, kot njihove vodje in animatorji so bili nad igro navdušeni. Pohvalili so o celotni koncept, vodje pa so še opazile, da so se otroci že med samim potekom igre zelo povezali. 

V podjetju Value Add Games, čigar lastnik je član SBC, podjetje MOS servis, so specializirani za razvoj didaktičnih družabnih iger. Družabne igre izboljšujejo učne sposobnosti, komunikacijo, zmanjšujejo stres in konflikte ter sprostijo kot le malokatera druga prostočasna dejavnost. 

Pri razvoju igre so sodelovali podjetniki, specialisti za didaktiko, strokovnjaki za razvoj družabnih iger in predstavniki SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Po testiranju, ki bo potekalo do konca poletja, bomo igro dodatno nadgradili in izboljšali. Skozi igro, ki jo imamo namen deliti po slovenskih izobraževalnih ustanovah, želimo tako spodbujati podjetnost med najmlajšimi.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in LinkedIn.

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.