Novice o dogodkih Deli stran

Nasvet enega najboljših na svetu: »Ostanite skromni in željni uspeha«

16. 05. 2022

Nasvet enega najboljših na svetu: »Ostanite skromni in željni uspeha«

Na letošnjem Podimu bo na glavni oder stopil Dheeraj Pandey, ustanovitelj podjetniškega samoroga in član upravnega odbora svetovno znanega razvijalca programskih rešitev Adobe. To bo priložnost, da od enega najboljših na svetu izvemo, kaj za rast in uspeh potrebujejo startupi in kako lahko zagonski podjetniki kar najbolje izkoristijo vse možnosti, ki jih ponuja startupovski ekosistem. 

Dheeraj Pandey je serijski podjetnik, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja DevRev, v preteklosti tudi ustanovitelj Nutanixa, tehnološkega samoroga in paradnega konja med globalnimi tehnološkimi podjetji. V pogovoru z ekipo letošnjega Podima, kjer bo eden izmed glavnih govorcev, je Pandey razložil posebnost startupa DevRev. Tega so ustanovili, da bi razvijalcem omogočili lažje ustvarjanje rešitev, ki upoštevajo potrebe potrošnikov.

»Številna podjetja so uspela na podlagi poslovnih modelov, ki temeljijo na produktih. Toda razvijalci še vedno nimajo dovolj neposrednega stika s končnimi uporabniki produktov. Toga orodja in organizacije le poglabljajo to razdaljo. DevRev smo ustanovili z namenom rešiti to težavo: vse podatke o razvoju, produktu in podatkih uporabnikov smo povezali v eno platformo, ki povezuje razvijalce in uporabnike preko pametnega vmesnika in ustrezne API platforme.«

Značilnost startupovskega ekosistema je spontano ujemanje tistih, ki jih v njem delujejo. Razpravljanje o novih idejah, spodbujanje povezovanja, ustvarjanje priložnosti za učenje in rast, vse našteto so lastnosti ekosistemov, ki uspevajo in se razvijajo, je prepričan Pandey. V startupovskih ekosistemih je poleg sodelovanja pomembno tudi, da so številna podjetja uspela s pomočjo odprtokodnih projektov. V ozadju teh je sodelovanje razvijalcev in še več tega lahko pričakujemo v prihodnjih letih, napoveduje Pandey.

Šele na vrhu vidite, kako nizka je gora

Kaj bi svetoval startupovcem in drugim podjetnikom? »Ostanite skromni in željni uspeha. Vedno se lahko naučite česa novega in vedno lahko dosežete več kot mislite. Dag Hammarskjöld, nekdanji generalni sekretar Združenih narodov, je to lepo ubesedil takole: 'Nikoli ne ocenjujte višine gore, dokler se ne povzpnete na njen vrh. Šele takrat boste videli, kako nizka je bila.'«

DevRev ima v Srednji Evropi tudi svoj regionalni center (hub) in po besedah Dheeraja Pandeya se je za odločitev izkazala za pravilno. Kot pravi, so v Sloveniji izjemno kakovostni inženirji, DevRev je tukaj sestavil izjemno močno razvojno ekipo, ki v regiji hitro raste. Tudi s pomočjo projektov, kakršen je Podim, ki vsak leto na enem mestu zbere najboljša imena iz sveta zagonskih podjetij.

Na letošnjem Podimu bo med glavnimi govorci tudi Joc Pečečnik, ustanovitelj multinacionalke Elektronček in predsednik SBC - Kluba slovenskih podjetnikov.

KAJ: Podim, največji startupovski dogodek v regiji
ZAKAJ: 1000 udeležencev startupovskega ekosistema, priložnost za mreženje, investitorji, inovatorji, podjetniki
KDAJ: 17. in 18. maj
KJE: V Mariboru

Člani kluba lahko izkoristite 50 % popust na vstopnice za Podim. Koda za popust je SBC50. Zato: lepo vabljeni!
Več informacij na tej povezavi.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.