Predsednik Kluba

dr. Jure Knez

dr. Jure Knez


Dr. Jure Knez, rojen 15.7.1974 v Trbovljah, kjer je obiskoval osnovno ter srednjo strojno šolo. Šolanje je nadaljeval na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, kjer je 1996 diplomiral, 1999 magistriral ter 2002 doktoriral. V letu 2000 je še s tremi partnerji ustanovil podjetje Dewesoft s sedežem v Trbovljah, ki izdeluje merilne instrumente, ki se uporabljajo v laboratorijih letalske ter avtomobilske industrije po celem svetu. Podjetje je še vedno v lasti zaposlenih in ima lastna prodajna podjetja v petnajstih državah sveta.

Z namenom pomoči mladim podjetnikom je tudi ustanovitelj podjetja Katapult, ki tem podjetjem ponuja infrastrukturo Dewesofta ter jim svetuje pri začetkih poslovne poti. Je poročen in ima štiri otroke.

Največje veselje pa so potovanja ter pohodništvo.

Upravni odbor

Igor Akrapovič

Igor Akrapovič

Igor Akrapovič je bil že od otroštva zaljubljen v motocikle, ki jih je skupaj s prijatelji tudi predeloval, nato pa na podlagi lastnih izkušenj v začetku 90. let v Ivančni Gorici ustanovil podjetje za izdelavo izpušnih sistemov za tekmovalne motocikle. Lahko bi rekli, da je podjetnik Akrapovič iz hobija naredil posel. Ni trajalo dolgo, da je s številnimi inovacijami, med drugim tudi z novimi materiali, kot so ogljikova vlakna in titan, ter z vlaganji v tehnologijo in razvoj postal poznan po vsem svetu. K prepoznavnosti in rasti znamke Akrapovič je veliko pripomogla tudi drznost podjetja pri oblikovanju izpušnih sistemov, kjer Akrapovič tudi danes postavlja standarde in s svojimi izdelki osvaja prestižne nagrade, kot je Red Dot: Best of the Best za izpušni sistem Evolution za motocikel Ducati 1199 Panigale. Znamko Akrapovič bralci svetovno poznanih revij redno uvrščajo med dobitnike nagrad Best brand.

Igorju Akrapoviču je bil leta 2004 podeljen naziv podjetnik leta, leto kasneje pa še osebnost leta. Svojo naravnanost k nenehnemu napredku podjetje Akrapovič dokazuje z osvajanjem novih segmentov. Z letom 2008 je vstopilo v segment izpušnih sistemov za avtomobile, leta 2011 je razširilo prodajo izpušnih sistemov še na segment custom (Harley-Davidson) in med skuterje, od leta 2009 pa imajo v podjetju tudi lastno livarno za precizijsko litje titana. Podjetje Akrapovič danes zaposluje že okoli 800 ljudi, svoje izdelke pa prodaja v več kot 60 državah po vsem svetu.

Izpušni sistemi Akrapovič so zelo zaželeni ne samo pri končnih kupcih, ampak tudi pri avtomobilskih in motociklističnih znamkah, ki v izpušnih sistemih in blagovni znamki Akrapovič vidijo odličnega partnerja in veliko dodano vrednost. Podjetje Akrapovič tako danes sodeluje s številnimi znamkami tako na področju cestnih vozil kot dirkaškega programa. Akrapovičevi partnerji so med drugim ALPINA, Aston Martin Racing, Audi Sport, BMW Motorrad, BMW Motorsport, Ducati Corse, KTM in Yamaha Motor Europe, z izpušnimi sistemi Akrapovič pa je od leta 2000 naslove svetovnih prvakov osvojilo že več kot 90 dirkačev v različnih zvrsteh avto-moto športa. Od WSBK, MotoGP, svetovnega prvenstva v motokrosu in enduru do prvenstva FIA WEC, v katerem je Audi Sport osvojil številne zmage tudi na sloviti dirki za 24 ur Le Mansa.

Marko Bitenc

Marko Bitenc

Mag.Marko Bitenc, dr.med.,FECTS je na Medicinski fakulteti v Ljubljani diplomiral leta 1985, leta 1987 je opravil pripravništvo. Bil je ali je še član naslednjih združenj: Evropsko združenje torakalnih kirurgov, Združenje torakalnih kirurgov Slovenije, Zdravstveni svet Republike Slovenije, član Glavnega odbora CPME (Standing Committee of European Physicians), prvi podpredsednik CPME, član Strokovnega sveta Ministra za zdravje Republike Slovenije. Bil je asistent za predmet kirurgija na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Opravil je dva mandata kot predsednik Zdravniške zbornice Slovenije, bil je tudi predsednik EFMA/WHO (European Forum of Medical Associations). Licenco za zdravnika splošne kirurgije ima od leta 1993 (Zdravniška zbornica Slovenije), FETCS od leta 2001.

Leta 2007 je v prostorih Klinike Golnik odprl tehnološko najsodobneje opremljeno operacijsko dvorano v Sloveniji. Odprta je bil z namenom, da bi bolnikom, ki potrebujejo zahtevne operacijske posege, omogočili najsodobnejše in najzahtevnejše storitve na področju torakalne kirurgije. Kirurgijo so postopoma razširili na področja kirurgije trebušnih organov, nevrokirurgije, ortopedske, žilne in estetske kirurgije. Sodelujejo z vrhunsko usposobljenimi, izkušenimi in priznanimi kirurgi za vsako področje posebej.

Leta 2014 so pridobili dve mednarodni akreditaciji za ustanovo: Healthcare Accreditation Standards of the American Accreditation Council in DNV GL’S INTERNATIONAL ACCREDITATION PROGRAM FOR HOSPITALS. Obe akreditaciji potrjujeta, da bolnike v njihovi ustanovi obravnavajo v skladu s standardi, ki jim zagotavljajo najvišjo možno varnost. S svojo ekipo, ki ga podpira se zaveda, da je zdravje in s tem življenje enkratna in neprecenljiva vrednota za vsakega posameznika.

Martin Jezeršek

Martin Jezeršek

Pri 25ih letih in ob dejstvu, da je najmlajši od štirih sinov v družini, je Martin Jezeršek pred tremi leti sedel na direktorski stol družinskega podjetja z najdaljšo tradicijo cateringa v Sloveniji.

Pred tem je izkušnje nabiral tako doma kot v tujini. Po končanem študiju na mariborski Višji šoli za gostinstvo in turizem je bil sprejet na eno najboljših in hkrati najstarejših hotelirskih šol na svetu Ecole Hoteliere de Lausanne v Švici. Temu je sledilo delo v Londonskem podjetju za organizacijo mednarodnih poslovnih dogodkov in projektno delo v Sloveniji in tujini.

Podjetje Jezeršek gostinstvo danes zaposluje 60 oseb in pod znamko Jezeršek in SORA Catering deluje v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. V letu 2015 je podjetje ustvarilo več kot 5 milijonov evrov prihodkov in sodelovalo na številnih velikih dogodkih kot je EXPO 2015 v Milanu, EuroBasket 2015 Zagreb in UEFA Champions Club na nogometnih tekmah lige prvakov.

Tone Stanovnik

Tone Stanovnik

Tone Stanovnik je kot soustanovitelj in direktor v Špici od samega začetka, leta 1989. Podjetniško kariero je začel že v študijskem obdobju kot tehnik na Radiu Študent in kot poulični prodajalec Tribune in Mladine.

Po končanem študiju se je pridružil Mikrohitu, prvemu mikro računalniškemu podjetju v Sloveniji, kjer je vodil oddelek razvoja izdelkov in rešitev zasnovanih na tehnologiji črtne kode.

Velja za pionirja in odličnega poznavalca sistemov zasnovanih na tehnologijah avtomatske identifikacije (črtna koda, RFID, Biometrija, NFC …).

Je soustanovitelj mreže petih Špica podjetij v Adriatic regiji in promotor slovenskega ICT izvoza skozi sekcijo ZITex pri GZS. Trenutno je odgovoren za strateški preboj Špice v širši CEE prostor.

Štefan Pavlinjek

Štefan Pavlinjek

Štefan Pavlinjek je skupaj z ženo 100 % lastnik skupine ROTO, ki danes predstavlja 12 družb s proizvodnjo v štirih evropskih državah; v Sloveniji, Makedoniji, Srbiji in na Hrvaškem. Skupina ROTO zaposluje približno 250 ljudi. Je glavna gonilna sila pri razvoju orodij, proizvodov in tehnologij v podjetju. Skrbi za izvedbo in vpeljevanje nove tehnološke opreme in je hkrati vključen v celotno dejavnost podjetja.
Izdelki skupine se pod blagovno znamko ROTO prodajajo na vseh kontinentih, razen Artike in Antartike, in so razdeljeni v več prodajnih programov - komponente za navtično industrijo, komponente za kmetijske stroje, za avtomobilsko industrijo, komponente za ostalo industrijo, Roto Voda, Roto Sport, Roto Agri in Roto Garden. Podjetje ima lastni razvojni oddelek, kjer se izdelujejo prototipi, orodja in pripravljajo materiali. S pomočjo razvojnega oddelka je vzpostavljen sistem razvoja izdelkov od ideje do končnega produkta.
Poleg tega, da je uspešen podjetnik, je dejaven tudi v številnih institucijah, povezanih z gospodarstvom. Bil je predsednik Obrtne zbornice Slovenije, prav tako je član in predstavnik za Slovenijo svetovne organizacije rotomoldinga ARM. Dejaven je tudi kot organizator poslovnih borz, vinski vitez in somelje.
Marko Lotrič

Marko Lotrič

Marko Lotrič je direktor družinskega podjetja LOTRIČ Meroslovje, ki ga uspešno vodi od leta 1991. Pred samostojno potjo je Marko Lotrič pridobil znanja z meroslovnega področja v podjetju Tehtnica d.o.o. in tako nadaljeval tradicijo meroslovja v Selški dolini, ki se je pričela s prvim kemijskim laboratorijem leta 1923. V 25 letih uspešnega poslovanja je podjetje preraslo v skupino LOTRIČ Metrology, ki šteje 8 hčerinskih podjetij iz 6 različnih držav – Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Makedonije ter Bosne in Hercegovine. Celotna skupina danes zaposluje 83 strokovnjakov, ki se ukvarjajo z razvojem in izvedbo meroslovnih rešitev.

Direktor podjetja neizmerno verjame v moč znanja, spodbuja inovativnost in prisega na poštenost. Vrednota, ki ji daje poseben pomen je zaupanje, tako med zaposlenimi kot pri delu z odjemalci. Znanja in izkušnje, ki jih je pridobil na področju meroslovja z veseljem deli med svoje sodelavke in sodelavce ter krepi kulturo odličnosti med zaposlenimi. Zagotavljanje kakovosti in odličnosti potrjujejo tudi s poslovanjem v skladu s standardoma ISO 17025 in ISO 17020 ter EFQM modelom. V letu 2012 je podjetje pridobilo najvišje državno priznanje za poslovno odličnost ter evropsko priznanje odličnosti 5-STAR Recognition Award. V istem letu so prejeli tudi nacionalno priznanje bronasta Gazela in so tudi prejemnik nacionalnega priznanja Zaposlovalec leta v izboru Zlata nit za leto 2012.

Kot enega izmed pomembnih korakov k uspešnost podjetja, direktor izpostavlja tudi sodelovanje in partnerstva, ki omogočajo sinergijo in uresničevanje strategije in filozofije podjetja. Danes podjetje LOTRIČ Meroslovje posluje z več kot 8000 poslovnimi partnerji. Največji kupci prihajajo iz farmacevtske, avtomobilske, elektro, kemijske in plastične industrije, iz javnih in zasebni inštitutov, univerz, zdravstvenih ustanov ter drugih področij. Velik pomen namenjajo tudi sodelovanju z institucijami znanja. Podjetje sodeluje s 16 raziskovalnimi inštituti in univerzami. Z Institutom Jožef Stefan je podjetje v letu 2011 za projekt iLAB prejelo nagrado TARAS, priznanje za najuspešnejše sodelovanje gospodarstva in znanstveno-raziskovalnega okolja na področju inoviranja, razvoja in tehnologij.

Ema Pogačar

Ema Pogačar

Ema Pogačar je kot diplomirana ekonomistka celotno življenje in delo usmerila na področje turizma in gostinstva. Po končanem študiju je z delom pričela v privatni turistični agenciji na Bledu in hkrati v Gorenjski banki na Bledu.
Možnost za opravljanje pripravništva in prvo zaposlitev je dobila na občini v Kranju, kjer je bila odgovorna za področje turizma in gostinstva. Začela je s posnetkom stanja turizma in začrtala smernice nadaljnjega razvoja na območju takratne kranjske občine. Po 4 letih dela na občini v Kranju je odšla na enoletni specialistični študij turizma v Avstrijo - Salzburger Tourismusschulen, Direktion Bischofshofen, kjer je šolanje konec junija 1995 zaključila z odličnim uspehom.
Po končanem izpopolnjevanju v tujini je več let namenila delu v živilski industriji. Več kot 7 let je vodila sektor gostinstva in turizma v takratni delniški družbi Živila Kranj, nato pa prevzela vodenje gostinstva, špedicije in trgovin podružnice Karavanke, v sklopu uspešne družbe Kompas MTS, d. d.
Nazadnje je prevzela mesto direktorja drugega največjega hotela v Sloveniji - hotela Park na Bledu in vodenje direkcije turizma v družbi Sportina. Aktivno je sodelovala pri kompletni preureditvi Vile Prešeren na Bledu in pripravila poslovni načrt rabe Vile Bled in Pristave.
Leta 2009 se je odločila za nov izziv in odprla lastno podjetje za proizvodnjo Blejskih kremšnit. Idejo za izdelavo Blejskih kremšnit je dobila, ko je prebrala izjavo, ki jo je dal Peter X. Kelly, lastnik več restavracij v New Yorku. Izjavil je namreč, da so kremšnite edina slovenska sladica, ki bi jo z lahkoto prodajali tudi na Manhattnu. Če bi kremšnite jedli tudi v Ameriki, jih je potrebno približati ljubiteljem sladkega tudi v Sloveniji! Začetki družbe Conditus, d. o. o. so bili zelo težki in naročila majhna, a z močno voljo in trdim delom je podjetje počasi začelo rasti.
Verjame, da je možno uspeti s trdim in poštenim delom, zato v podjetju najbolj ceni pridne, odgovorne in prepadne sodelavce, na katere je resnično ponosna. Trenutno dnevno spečejo testo in skuhajo kremo za 2.000 – 3.000 Blejskih kremšnit, ki jih izdelujejo povsem ročno iz naravnih sestavin.
Z družino živi na Bledu in ima 2 sinova.
Andrej Repše

Andrej Repše

Andrej Repše svojo poslovno pot prične v Metalni v Krmelju. Dokonča uk in srednjo šolo tehnične usmeritve. Leta 1972 zapusti Metalno in se vključi kot vodja proizvodnje v Inkot v Trebnjem. Po pripojitvi firme Inkot k Trimu, pa od leta 1973 naslednjih štiriindvajset let ostane zvest trebanjskemu Trimu, kjer ob delu na Fakulteti za Strojništvo leta 1985, z uspešnim zagovorom diplomskega dela, pridobi poklic inženirja strojništva.
V Trimu prevzema različna področja dela. Najprej prevzame za eno leto dela izmenovodje v proizvodnji jeklenih konstrukcij, nato funkcijo prodajnega referenta v komerciali, za naslednje desetletje prevzame dela vodje gradbišč za področje Slovenije. Nato za štiriletni mandat napreduje v vodjo operativnega sektorja za področje takratne Jugoslavije. V tem času prevzame tudi vodenje, za Trimo prvega izvoznega projekta v Nemčiji.
Pred razpadom nekdanje skupne države leta 1987, do reorganiziranja Trima v enovito delniško družbo, prevzame vodenje TOZD montaža, nato pa poslovodenje vseh združenih TOZD v trebanjskem Trimu. Ob menjavi glavnega direktorja leta 1992, do junija 1996, postane član uprave Trimo. Pred pričetkom prvega velikega investicijskega projekta, izgradnje nove procesne tehnološke linije za proizvodnjo ognjevarnih ovojev objektov, prevzame vodenje razvojno investicijskega sektorja v tej delniški družbi. Ob delu se ves čas izobražuje. Vso svojo poslovno pot ostaja tako ali drugače povezan z gradbeništvom.
V Trimu leta 1993 sodeluje pri pričetku lastninskega preoblikovanja družbe. Kot ostali člani uprave tudi sam pri banki najame osebni kredit za nakup prvih delnic. Z naslednjimi postopki lastninjenja in nekaterimi organizacijskimi usmeritvami, se ne sprijazni. Predlaga spremembe in ker jih poslovodstvo ne sprejme, kljub takrat relativno varni, predvsem pa udobni službi, napove odhod iz Trima in ustanovi družbo ARMAT.
S skromnim prihrankom junija 1996 odide novim izzivom naproti. Verjame v uspeh. Z zaupanjem vase in z iskrenimi prijateljskimi vezmi mnogih posameznikov iz njegovega dotedanjega poslovnega sveta, razvija takrat hitrorastoče podjetje Armat, s katerim gradi sodobne montažne objekte.
Leta 2003 ustanovi še hčerinsko podjetje v Srbiji. V skupini ima zaposlenih že 47 sodelavcev in preko 150 podjemnikov.
Leta 2012 med osmimi gospodarstveniki v Sloveniji, kot edini predstavnik območne Gospodarske zbornice Dolenjske, Posavja in Bele krajine, prejme nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.
Po dvajsetih letih rasti in uspešnega vodenja podjetja ARMAT in po petinštiridesetih letih polne delovne dobe, prvega maja 2014 preda funkcijo prvega direktorja nasledniku, sam pa prevzame funkcijo prokurista.
Tanja Skaza

Tanja Skaza

Tanja Skaza, po izobrazbi diplomirana ekonomistka in direktorica podjetja, je že več kot 13 let zaposlena v družinskem podjetju Plastika Skaza, ki je eno izmed vodilnih podjetij v Sloveniji v predelavi in oblikovanju plastičnih mas. Pod njenim vodstvom so v Skazi razvili in začeli izdelovati tudi izdelke z lastnima blagovnima znamkama, kuhinjski kompostnik za biološke odpadke Organko in linijo kuhinjskih dizajnerskih izdelkov C! Cuisine, s čimer so vnesli pridih sodobnega življenjskega sloga še v 1,3 milijona domov.
Podjetje Skaza je že 40 let del razvoja Šaleške doline in zaposluje več kot 310 ljudi. Spada v skupino 100 najbolj navdušujočih podjetij v Evropi in je prejelo več nagrad, med drugim priznanje Zlata gazela 2014, Managerkam prijazno podjetje, direktorica Tanja Skaza pa je postala Mlada managerka 2014 in Evropska naj managerka 2014. Podjetje je razvojno usmerjeno in je pod imenom znanih multinacionalk, s katerimi sodeluje, prisotno v več kot 5 milijonih domov po vsem svetu. Podjetje izvaža več kot 97% izdelkov v tujino, med drugim sodelujejo tudi z Ikeo, Striebel&Johnom, Landis&Gyrom in Grammerjem, v Sloveniji pa z Gorenjem.