Razpis kategorija

Javni poziv “Varovanje inovacijskega potenciala”

11. 10. 2021

Datum: 11. 10. 2021 - 31. 05. 2022 13:00

Javni poziv je namenjen varovanju inovacijskega potenciala podjetij, ki je ogrožen zaradi krize v gospodarstvu, ki jo je povzročila pandemija COVID-19.

NAMEN IN CILJ RAZPISA

Namen javnega poziva je varovanje inovacijskega potenciala podjetij, ki je ogrožen zaradi krize v gospodarstvu, ki jo je povzročila pandemija COVID-19.

Cilj javnega poziva je ohranjanje raziskovalno-razvojne in inovacijske dejavnosti v podjetjih, ki prispeva tudi k digitalnemu in zelenemu gospodarstvu.

 

UPRAVIČENCI

Na javni poziv lahko kandidirajo mikro, male, srednje in velike pravne in fizične osebe s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirane kot gospodarske družbe (d.n.o., k.d., d.o.o., d.d., k.d.d., SE), samostojni podjetniki posamezniki (s.p.) ali zadruge (z.o.o., z.b.o.).

 

UPRAVIČENI STROŠKI

Upravičeni stroški dela zaposlenega raziskovalca so stroški plače in prispevkov prijavitelja za zaposlenega raziskovalca, ki ga bo prijavitelj navedel v vlogi, na raziskovalno-razvojni in inovacijski dejavnosti prijavitelja v obsegu polne zaposlitve, ki bodo nastali v obdobju upravičenosti stroškov.

Intenzivnost pomoči ne glede na vrsto raziskav (industrijske raziskave ali eksperimentalni razvoj) in ne glede na velikost podjetja je 24 %.

Višina sofinanciranja projekta znaša največ do vključno 9.991,90 EUR. 

Posamezno podjetje lahko prijavi več vlog, število je odvisno od števila zaposlenih. 

 

ROK ZA ODDAJO VLOG

1. rok za oddajo vlog: od 11. 10. 2021, 10:00 do 15. 11. 2021,13:00. 

2. rok za oddajo vlog: od 9. 5. 2022, 10:00 do 31. 5. 2022,13:00. 

Menite da je članek koristen?

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.