Tone Stanovnik

Tone Stanovnik

Tone Stanovnik je kot soustanovitelj in direktor v Špici od samega začetka, leta 1989. Podjetniško kariero je začel že v študijskem obdobju kot tehnik na Radiu Študent in kot poulični prodajalec Tribune in Mladine.

Po končanem študiju se je pridružil Mikrohitu, prvemu mikro računalniškemu podjetju v Sloveniji, kjer je vodil oddelek razvoja izdelkov in rešitev zasnovanih na tehnologiji črtne kode.

Velja za pionirja in odličnega poznavalca sistemov zasnovanih na tehnologijah avtomatske identifikacije (črtna koda, RFID, Biometrija, NFC …).

Je soustanovitelj mreže petih Špica podjetij v Adriatic regiji in promotor slovenskega ICT izvoza skozi sekcijo ZITex pri GZS. Trenutno je odgovoren za strateški preboj Špice v širši CEE prostor.

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.