Sonja Šmuc

Sonja Šmuc

Sonja Šmuc je že vso kariero predana podpori slovenskega gospodarstva. V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov jo navdihuje sodelovanje z najboljšimi slovenskimi podjetniki, ki kljub podjetništvu nenaklonjenemu okolju dnevno dokazujejo, kako veliko inovativnosti, zagnanosti in iznajdljivosti je v Sloveniji.

Pred prihodom na SBC – Klub slovenskih podjetnikov je kot generalna direktorica vodila Gospodarsko zbornico Slovenije. Ta je pod njenim vodstvom okrepila svojo vlogo v družbi, povečala prihodke, razvila nove storitve in po več kot desetletju spet postala dobičkonosna. Pred tem je 12 let uspešno vodila Združenje Manager s poudarkom na razvoju voditeljstva in managementa. Sicer pa je kariero začela v založništvu kot gospodarska novinarka in urednica, med drugim revije Manager, ki je še edina živa edicija iz portfelja nekdanjih GV Revij.

Je članica upravnega odbora NLB banke Podgorica, članica Slovenskega strateškega sveta za digitalizacijo in častna konzulka Islandije.

Kot članica je delovala v različnih domačih in mednarodnih strokovnih odborih, kot so svetovalni odbor za enake možnosti pri Evropski komisiji, akreditacijska komisija DUTB,  Strateški svet za konkurenčnost pri ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, upravni odbor Summit100 poslovnih voditeljev JV Evrope … Bila je tudi članica številnih odborov za poslovne nagrade (Manager leta, Gazela - za najhitreje rastoča podjetja, Zlata nit - za najboljše delodajalce ...).

Napisala je več kot 700 člankov, povezanih s podjetništvom, managementom in vodenjem, ter je soavtorica knjige o obvladovanju izvoznih tveganj (1997) in soprejemnica bronaste nagrade za inovativnost v založništvu (2006, GZS).

Magistrirala je iz podjetništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, usposabljala pa se je tudi na kalifornijski univerzi Stanford, dunajski Wirtschaftsuniversität in na IEDC - Poslovni šoli Bled.

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.