Marko Bitenc

Marko Bitenc

Mag.Marko Bitenc, dr.med.,FECTS je na Medicinski fakulteti v Ljubljani diplomiral leta 1985, leta 1987 je opravil pripravništvo. Bil je ali je še član naslednjih združenj: Evropsko združenje torakalnih kirurgov, Združenje torakalnih kirurgov Slovenije, Zdravstveni svet Republike Slovenije, član Glavnega odbora CPME (Standing Committee of European Physicians), prvi podpredsednik CPME, član Strokovnega sveta Ministra za zdravje Republike Slovenije. Bil je asistent za predmet kirurgija na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Opravil je dva mandata kot predsednik Zdravniške zbornice Slovenije, bil je tudi predsednik EFMA/WHO (European Forum of Medical Associations). Licenco za zdravnika splošne kirurgije ima od leta 1993 (Zdravniška zbornica Slovenije), FETCS od leta 2001.

Leta 2007 je v prostorih Klinike Golnik odprl tehnološko najsodobneje opremljeno operacijsko dvorano v Sloveniji. Odprta je bil z namenom, da bi bolnikom, ki potrebujejo zahtevne operacijske posege, omogočili najsodobnejše in najzahtevnejše storitve na področju torakalne kirurgije. Kirurgijo so postopoma razširili na področja kirurgije trebušnih organov, nevrokirurgije, ortopedske, žilne in estetske kirurgije. Sodelujejo z vrhunsko usposobljenimi, izkušenimi in priznanimi kirurgi za vsako področje posebej.

Leta 2014 so pridobili dve mednarodni akreditaciji za ustanovo: Healthcare Accreditation Standards of the American Accreditation Council in DNV GL’S INTERNATIONAL ACCREDITATION PROGRAM FOR HOSPITALS. Obe akreditaciji potrjujeta, da bolnike v njihovi ustanovi obravnavajo v skladu s standardi, ki jim zagotavljajo najvišjo možno varnost. S svojo ekipo, ki ga podpira se zaveda, da je zdravje in s tem življenje enkratna in neprecenljiva vrednota za vsakega posameznika.

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.