Marjan Batagelj

Marjan Batagelj

Marjan Batagelj je SBC kot predsednik vodil šest zaporednih mandatov od ustanovitve leta 2014 do junija 2020. Batagelj je član upravnega odbora kluba na podlagi določbe statuta SBC.

»Marjan Batagelj, večinski lastnik Postojnske jame d.d., je serijski podjetnik s filozofijo, da lahko uspeš kjerkoli, v kolikor ostaneš vedno zvest svojim načelom. Zato se poslužuje lastnega razuma in sledi izključno notranjemu prepričanju in se tako ne pusti vplivati, če to ni prav. In še njegova poslovna skrivnost uspeha: nikoli ne počne stvari na način, ki bi jih drugi pričakovali od njega ali tako kot bi jih večina naredila. Zato je uspešen in dela korake v smer, kamor bi lahko vsi šli, pa vendar večina tega ne vidi. Je zanimiv in nepredvidljiv.«

Tako je bila opisana v nekem zapisu dvajsetletna podjetniška pot človeka, ki je šel na podjetniško pot zato, ker je hotel biti svoboden in sam upravljati s svojim življenjem. Na drugačen način. Pa najsi je šlo za nekoč navadne sesalnike, ki so postali pojem čiščenja, ko se je razvil vodni filter. Ali takrat, ko je postal investitor v nepremičnine in zgradil stanovanjsko sosesko, ki je odražala suburbani način življenja in jo kljub nepremičninski krizi prodal. Bila je pač drugačna in ljudje so jo sprejeli. Konzervativni način razmišljanja in računanja je vpeljal v vsa svoja podjetja, saj smatra, da je to vodilo, ki dela družbe trdne in dolgoročno stabilne. To zahteva v vseh družbah, kjer je lastnik, tudi v družbah Batagel&Co., v Krasopremi in Hotelu Manora na Hrvaškem. Vedno je v vsaki stari videl priložnost in zato se je kot geograf, domoljub in povrhu vsega domačin odločil poskrbeti tudi za Postojnsko jamo. Ko je Istrabenz začel prodajati družbo, ki je upravljala s Postojnsko jamo, je najprej sodeloval kot idejni vodja, da Postojnska jama ostane slovenska, na koncu pa je družbo kupil. Na očitke, da se loteva dejavnosti, na katere se ne spozna, odgovarja: Vse kar počnem, delam s svojim razumom in srčno, zato se področja delovanja spreminjajo z meni lastnim zanimanjem. Kot bi rekli razsvetljenci – Sapere aude.

In kaj sledi po Postojnski jami?

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.