Igor Akrapovič

Igor Akrapovič

Igor Akrapovič je bil že od otroštva zaljubljen v motocikle, ki jih je skupaj s prijatelji tudi predeloval, nato pa na podlagi lastnih izkušenj v začetku 90. let v Ivančni Gorici ustanovil podjetje za izdelavo izpušnih sistemov za tekmovalne motocikle. Lahko bi rekli, da je podjetnik Akrapovič iz hobija naredil posel. Ni trajalo dolgo, da je s številnimi inovacijami, med drugim tudi z novimi materiali, kot so ogljikova vlakna in titan, ter z vlaganji v tehnologijo in razvoj postal poznan po vsem svetu. K prepoznavnosti in rasti znamke Akrapovič je veliko pripomogla tudi drznost podjetja pri oblikovanju izpušnih sistemov, kjer Akrapovič tudi danes postavlja standarde in s svojimi izdelki osvaja prestižne nagrade, kot je Red Dot: Best of the Best za izpušni sistem Evolution za motocikel Ducati 1199 Panigale. Znamko Akrapovič bralci svetovno poznanih revij redno uvrščajo med dobitnike nagrad Best brand.

Igorju Akrapoviču je bil leta 2004 podeljen naziv podjetnik leta, leto kasneje pa še osebnost leta. Svojo naravnanost k nenehnemu napredku podjetje Akrapovič dokazuje z osvajanjem novih segmentov. Z letom 2008 je vstopilo v segment izpušnih sistemov za avtomobile, leta 2011 je razširilo prodajo izpušnih sistemov še na segment custom (Harley-Davidson) in med skuterje, od leta 2009 pa imajo v podjetju tudi lastno livarno za precizijsko litje titana. Podjetje Akrapovič danes zaposluje že okoli 800 ljudi, svoje izdelke pa prodaja v več kot 60 državah po vsem svetu.

Izpušni sistemi Akrapovič so zelo zaželeni ne samo pri končnih kupcih, ampak tudi pri avtomobilskih in motociklističnih znamkah, ki v izpušnih sistemih in blagovni znamki Akrapovič vidijo odličnega partnerja in veliko dodano vrednost. Podjetje Akrapovič tako danes sodeluje s številnimi znamkami tako na področju cestnih vozil kot dirkaškega programa. Akrapovičevi partnerji so med drugim ALPINA, Aston Martin Racing, Audi Sport, BMW Motorrad, BMW Motorsport, Ducati Corse, KTM in Yamaha Motor Europe, z izpušnimi sistemi Akrapovič pa je od leta 2000 naslove svetovnih prvakov osvojilo že več kot 90 dirkačev v različnih zvrsteh avto-moto športa. Od WSBK, MotoGP, svetovnega prvenstva v motokrosu in enduru do prvenstva FIA WEC, v katerem je Audi Sport osvojil številne zmage tudi na sloviti dirki za 24 ur Le Mansa.

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.