Goran Novković

Goran Novković

Goran Novković je gimnazijo končal v Škofji Loki, na ljubljanski Fakulteti za družbene vede pa je diplomiral leta 1994 kot novinar.

Istega leta se je zaposlil kot na Gospodarskem vestniku, kjer je kot novinar nabiral izkušnje v uredništvu časnika Finance. Od leta 1998 do leta 2004 je bil urednik in namestnik odgovorne urednice tednika Gospodarski vestnik. V tem času je kot vodja projekta skupaj s sodelavci postavljal na noge tudi projekt Zlata gazela.

Leta 2004 je postal namestnik odgovornega urednika časnika Finance, leta 2007 pa odgovorni urednik dnevnika Žurnal24 in tednika Žurnal. Od leta 2010 do leta 2012 je bil hkrati tudi predsednik uprave družbe Žurnal media, v lasti avstrijske družbe Styria AG.

Od leta 2012 do januarja 2018 je bil svetovalec generalnega direktorja in v zadnjih dveh letih direktor centra za lobiranje na Gospodarski zbornici, kjer je koordiniral ključne lobistične in komunikacijske vsebine, pa tudi aktivnosti. Poleg tega je bil odgovorni urednik revije Glas gospodarstvo, namenjene slovenskemu trgu, in Discover Slovenia, namenjeni tujim trgom.

Z 11. januarjem 2018 se je Goran Novković pridružil Klubu slovenskih podjetnikov kot izvršni direktor. Pri odločitvi za nov izziv so pretehtala načela kluba, ki temeljijo na preglednosti, etičnosti in poslovni uspešnosti kot temelju, ne le za uspešno podjetništvo, ampak tudi za širši gospodarski in družbeni razvoj Slovenije.

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.