Novice o članih Deli stran

Žive jaslice se vračajo v Postojnsko jamo

18. 11. 2021

Žive jaslice se vračajo v Postojnsko jamo

Po enoletnem premoru se v veličastne dvorane Postojnske jame vračajo težko pričakovane žive jaslice z najdaljšo tradicijo. Pričarale jih bodo tri izjemne vokalistke, obiskovalci bodo lahko uživali na petkilometrski jamski turistični poti, na kateri bodo lahko doživeli bogato kostumografijo in atraktivno videoprojekcijo. V Postojnski jami obljubljajo, da bo to najlepše doživetje tega leta.

»Da so jaslice v Postojnski jami bile razglašene za eno najlepših podob božiča na svetu, pove največ,« je prepričan Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama. »Časi so specifični in morda bo prav zato doživljanje še toliko intenzivnejše.« 

Kot sporočajo iz Postojnske jame, bo božična pravljica tudi letos med 25. in 30. decembrom. Letos bo v jami 100 nastopajočih v kar 16. svetopisemskih prizorih. Ekskluziven ogled bo svoj vrhunec doživel z nastopi treh vrhunskih vokalistk: Severe Gjurin, Maje Keuc Amaye in Urške Kastelic. 

V Postojnski jami želijo obiskovalcem zagotoviti varno okolje, zato je število vstopnic omejeno.

Ker lani živih jaslic v Postojnski jami zaradi epidemije ni bilo, si jih je Severa Gjurin pričarala kar doma: »Postala sva starša in od takrat december ni več navaden mesec, ampak je poseben družinski čas sreče.« 

Maja Keuc Amaya ima na obisk Postojnske jame v dvoje zelo zanimive spomine. Po več letih življenja v tujini in pogleda z druge strani meje pravi, da so »žive jaslice v jami nekaj najlepšega in spektakularnega, kar sem pri nas v Sloveniji videla, zato sem zelo počaščena, da bom del tega!« 

V ekipi nastopajočih v jami pa bo v zadnjih decembrskih dneh tudi operna pevka Urška Kastelic, ki bo tokrat »obdana z angeli in kapniki, kar bo prav posebno doživetje.«

Petkilometrska pot, bogata kostumografija, izjemno doživetje

Žive jaslice v Postojnski jami bo tudi letos zaznamovala bogata kostumografija in videoprojekcija v izvedbi Magical Theatre Serpentes in dogajanje vzdolž 5 kilometrov dolge turistične jamske poti. Vse skupaj bodo pospremile tisočere praznične lučke, pred vhodom v jamo pa vonj po medenjakih in kuhanem vinu, ogenj ter praznična okrasitev Parka, sporočajo iz Postojnske jame.

Vstopnica za ogled živih jaslic vključuje vožnjo z legendarnim jamskim vlakcem, ogled predstave in turističnega dela Postojnske jame. BON21 lahko unovčite tako za ogled vseh znamenitosti v Parku Postojnska jama kot za ogled Živih jaslic v Postojnski jami. Ogled je mogoč ob izpolnjevanju pogoja PCT. Vstopnice lahko kupice na lokaciji ali preko spleta, v tem primeru je lahko nakup do 20 % ugodnejši.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.