Novice o članih Deli stran

XLAB je Delova podjetniška zvezda 2021

11. 11. 2021

XLAB je Delova podjetniška zvezda 2021

Podjetje XLAB, član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, je Delova podjetniška zvezda 2021. Priznanje so prejeli po izboru strokovne komisije. Med desetimi nominiranci, finalisti izbora, ki ga vsako leto organizira medijska hiša Delo, so bili v finalu še trije člani SBC: Roletarstvo Medle, Varis Lendava in Virs. 

 

 

»Medijska hiša Delo je razglasila Delovo podjetniško zvezdo za leto 2021. Priznanje, za katerega so nominirana uspešna mala in srednje velika podjetja, je strokovna komisija tokrat podelila IT-družbi XLAB, ki ponuja rešitve za učinkovito delo na daljavo ter za avtomatizacijo in digitalno preobrazbo,« so zapisali pri Delu.

Štirje od 10 finalistov člani SBC

Za prestižni kipec so se poleg podjetja XLAB letos potegovala še podjetja Roletarstvo Medle, Varis Lendava in Virs - vsi člani SBC - Kluba slovenskih podjetnikov -, ob njih pa še podjetja Adria Dom, Avantpack, Epilog, Equa, Impedanca in Ledinek Engineering. 10 finalistov se je prebilo v finale izmed skupno 122 podjetij, ki imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša najmanj 50.000 evrov.

Zaposleni so največja vrednost

Nominirana podjetja so ustvarjalci trendov, so navedli pri Delu. V letu 2020 so skupaj ustvarila dobrih 195 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in nekaj več kot 31 milijonov evrov čistega dobička. Pri poslovanju uporabljajo multidisciplinarne spretnosti in znanje, pa tudi neprekosljivo inovativnost. Na svoje zaposlene gledajo kot na največjo vrednost, so še poudarili pri Delu. 

Poleg strokovnega priznanja so podelili tudi naziv podjetniške zvezde po izbiri bralcev, ta je pripadel podjetju Adria Dom. 

Razglasitev Delove podjetniške zvezde je sklepni dogodek večmesečne kampanje medijske hiše Delo, v kateri predstavljajo podjetniške zgodbe desetih nominiranih podjetij. Podjetja izberejo na podlagi podatkov strokovnega partnerja projekta, Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Zmagovalcu in nominirancem čestitamo za uspeh!

Foto: Youtube (posnetek zaslona) 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.