Novice o članih Deli stran

Vila Planinka in Jezeršek sta dobitnika Michelinovega krožnika 2021

28. 09. 2021

Vila Planinka in Jezeršek sta dobitnika Michelinovega krožnika 2021

Poleg podelitve krožnika je Michelin restavracijo butičnega hotela Vila Planinka 5* na Jezerskem in Gostilno Dvor Jezeršek v Cerkljah uvrstil v slavni rdeči vodnik, ki je kažipot in svetovna referenca vsem ljubiteljem odlične hrane.

 

 

Michelin se je s podelitvijo krožnika poklonil članoma SBC in ju uvrstil v družbo gostiln, kjer iz svežih surovin sestavljajo skrbno pripravljene in dobre obroke. 

Odlična hrana privablja v Vilo Planinko

»Filozofija hotela, ki ji sledimo že od vsega začetka, in svež veter, ki ga je v našo kuhinjo prinesel kuharski mojster Blaž Derlink, sta vnovič dobila potrditev, da smo ubrali pravo pot,« po prejemu uglednega priznanja sporočajo iz družbe Postojnska jama, ki upravlja hotel na Jezerskem. Prvovrstnosti hrane v Vili Planinki 5* s podelitvijo krožnika in uvrstitvijo v prestižen rdeči vodnik niso prepoznali samo pri Michelinu, ampak tudi pri uglednih tujih medijih, ki za bralce odkrivajo priložnosti, kjer lahko izkusijo odlično ponudbo na krožnikih. Tako so kot izjemne in vredne, da zaradi njih obiskovalci prepotujejo Evropo, kulinarične mojstrovine v Vili Planinki označili tudi zahtevni kritiki uglednih medijev, kot so Le Figaro, Daily Telegraph in Conde Nast Traveller.

»V svoj pristop verjamemo. In ko smo videli, da se tako slovenski kot tudi tuji gostje v Planinko vračajo tudi zaradi hrane, smo vedeli, da imamo tisto nekaj, kar nas dela drugačne. Kar nas dviga iz povprečja. Da je za to, da lahko ješ v Vili Planinka, vredno narediti kakšen ovinek več in se zapeljati po magistralni cesti stran od mestnega vrveža,« je povedal lastnik Vile Planinka Marjan Batagelj in predsednik uprave Postojnske jame d. d.

Recept: sezonske jedi in vrhunska slovenska vina

Zasluge za pomembno priznanje gredo chefu Blažu Derlinku. Kuharski mojster bogate izkušnje in mladostni entuziazem zavija v tradicionalne in drzne tehnike, ki so jih uporabljali naši predniki. Obvezna spremljevalka hrane je vse bogatejša vinska karta s kar 150 etiketami izključno slovenskih vin. Chef pravi, da je njegov navdih polna restavracija srečnih ljudi. Dodaja, da je to njegova svoboda.

Za Jezerškove krožnik nova potrditev, da so mojstri svojega posla

Jezeršek gostinstvu priznanj v zadnjih letih ne manjka. Michelinov krožnik so tako prejeli drugo leto zapored. Kot na njihovih mizah ne manjka okusne hrane, v njihovih vitrinah ne manjka potrditev, da se pri njih res dobro je. 

Gostilna Dvora Jezeršek se tako ponaša s prestižnim nazivom Kulinarično središče »Okusiti Slovenijo«, saj je gostinska ponudba v celoti usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike. Leta 2009 so za ta projekt prejeli nagrado Zlati sejalec, najvišje turistično priznanje za inovacije v turizmu in prepoznavnost Slovenije v svetu. Gostilna je leta 2013 prejela tudi nagrado In Your Pocket za najboljšo restavracijo v okolici Ljubljane.

In kaj so o Jezeršku zapisali pri Michelinu? »Dvor Jezeršek se nahaja v idilični in mirni vasici Cerklje na Gorenjskem, nedaleč od ljubljanskega letališča, v tradicionalni starodavni hiši, ki jo je družina Jezeršek spremenila v prostoren hotel za konferenčne dogodke in restavracijo za ljubitelje dobre hrane. Okusili boste lahko značilno slovensko kuhinjo s pridihom sodobnosti, ob spremljavi kakovostnih vin iz lokalnega okoja in tudi širše.«

Članoma SBC čestitamo za prejeto priznanje, ki Vilo Planinka umešča na svetovni zemljevid odlične kulinarike!

Fotografije: Postojnska jama, Jezeršek gostinstvo

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.