Novice o članih Deli stran

V igri za top izvoznika 2021 kar trije člani SBC

09. 09. 2021

V igri za top izvoznika 2021 kar trije člani SBC

Izmed petih finalistov izbora Zmagovalec slovenskega izvoza 2021 so kar trije člani SBC: podjetja Intra Lighting, Podkrižnik in Varis Lendava. Zmagovalca bodo pri časniku Finance, ki organizira izbor, razglasili v torek, 14. septembra, v Grand hotelu Union v Ljubljani. Končno odločitev o zmagovalcu bo sprejela strokovna komisija, ki jo vodi profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Mojmir Mrak. 

FInaliste so pri Financah izbrali na podlagi finančne in kvalitativne analize izvoznikov. Med finalisti - poleg članov SBC sta v finalu tudi podjetji EKWB in Mitol - bo zmagovalca določila strokovna komisija.

Več o izboru lahko preberete naj povezavi na spletni strani Financ.

Od leve proti desni: Marino Furlan (Intra Lighting), Sabina Sobočan (Varis Lendava) in Iztok Podkrižnik (Podkrižnik) - vrhunski podjetniki, člani SBC, ki vodijo letošnje finaliste izbora za naj izvoznika 2021.
V preteklih letih sta bila med zmagovalci izbora za naj izvoznika člana SBC, podjetji RLS Merilna tehnika in Dewesoft.

Kaj so pri Financah zapisali o finalistih?  

Intra Lighting (vodi ga član SBC Marino Furlan)

Družinsko podjetje Intra lighting izdeluje arhitekturna svetila in ponuja celovite svetlobne rešitve po želji naročnika. Njihov portfelj izdelkov zajema več kot 50 družin svetil, ki dajejo rešitve za različne tipe projektov. So inovativni, pa tudi sposobni rešitve po meri vsakega posameznega naročnika oblikovati iz svojih standardnih rešitev in tudi manjše število svetil izdelati po konkurenčnih cenah.

Njihove glavne prednosti so: dober tržni položaj, nova digitalizirana tovarna, projektno načrtovanje celostnih svetlobnih rešitev, zagotavljanje sedemletnega jamstva za izdelke. Nagovarjajo vse ciljne skupine – investitorje objektov, arhitekte, oblikovalce svetlobe, oblikovalce interierjev in projektante.

 

Podkrižnik (vodi ga član SBC Iztok Podkrižnik)

Podkrižnik je družinsko podjetij iz Nazarij, kjer že več kot tri desetletja izdelujejo pogonsko tehniko, ki se uporablja v številnih industrijah in aplikacijah. V zadnjih letih so razvoj usmerili v pametne pogonske sisteme za robotiko in e-mobilnost.

Njihova konkurenčna prednost so dolgoletne izkušnje in vrhunska ekipa na področju razvoja in raziskav. Strankam ponujajo razvoj mehatronskih sistemov, ki so optimizirani in razviti na podlagi želja strank. Razviti izdelki so prototipni, potrjeni in končno množično proizvedeni na namensko razviti opremi. Zaradi specifičnega znanja in dolgoletnih raziskav na področju preizkušanja materialov in oblik zobnikov so njihovi sistemi znani po tem, da prenesejo večje obremenitve pri manjši količini. Imajo lasten laboratorij s preizkusnimi sobami in merilno opremo, ki zagotavlja izvajanje kakovostnih poskusov, meritev in na koncu potrebno potrjevanje preizkusov, ki so zbrani v bazi podatkov.


Varis Lendava (vodi ga članica SBC Sabina Sobočan)

Varis je podjetje s 40-letno tradicijo. Dejavnosti podjetja so projektiranje, proizvodnja in montaža gotovih lahkih betonskih kopalnic.

Velike prednosti gotovih kopalnic kot modula v gradbenem objektu so: krajši čas gradnje, višja kakovost, fiksne cene, stalen nadzor nad vhodnimi surovinami, materiali, permanentna kontrola kakovosti izvedbe oziroma gradnje, kontrolirano ravnanje z odpadki, optimizirana poraba energentov. Do danes so izdelali več kot sto tisoč gotovih kopalnic.

V zadnjih letih kupec od njih ne dobi samo gotove kopalnice, izdelane po svojih načrtih, ampak prejme celoten servis od začetka projektiranja do končne gradnje, ki ga ima na voljo tudi po vgradnji. Imajo edinstven do okolja prijazen beton (zeleni beton). 

Letos so v komisiji Mojmir Mrak, akademski vodja projekta Izvozniki.si in redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, Alessandro Pontoglio, vodja divizije poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo UniCredit Banke Slovenija, Borut Zebec, analitik UniCredit Banke Slovenija, Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik Časnika Finance, in Jure Ugovšek, glavni analitik Časnika Finance. 

 

Članom SBC čestitamo za uvrstitev med top 5 finalistov izbora, ki prepoznava izvozno odličnost!

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.