Novice o članih Deli stran

Toplotna črpalka, ki pomeni nov mejnik za lastnike stanovanj

06. 09. 2021

Toplotna črpalka, ki pomeni nov mejnik za lastnike stanovanj

Nova toplotna črpalka, ki so jo razvili v Kronotermu, lastnikom stanovanj omogoča popolno neodvisnost in izjemno nizke stroške ogrevanja. Njena prednost je tudi njena majhnost, saj je zasnovana za stavbe s prostorsko omejitvijo, pravijo v podjetju. 

Podjetje Kronoterm je pred dnevi predstavilo novo toplotno črpalko VERSI, ki ima po navedbah člana SBC raznolike možnosti uporabe in je okolju prijazna naprava.

Toplotna črpalka je zasnovana za stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju, za nizkooenergijske in pasivne hiše ter stanovanjske hiše do 100 m2, prav tako jo je moč uporabiti v stanovanjih, na vikendih, v kočah, pisarnah in celo v manjših poslovnih stavbah. »Predvsem revolucionarna je uporaba v stanovanjih, saj omogoča lastnikom v večstanovanjskih objektih popolno neodvisnost ter izjemno nizke stroške ogrevanja. Toplotna črpalka VERSI ogreva in hladi prostore ter segreva sanitarno vodo,« sporočajo iz podjetja.

Med razvojem so se v Kronotermu soočali z mnogo izzivi. Stremeli so k združiti različne aplikacije v eno kompaktno rešitev, ob upoštevanju izkušnje uporabnikov med vgradnjo, uporabo in vzdrževanjem, je pojasnil vodja razvojne ekipe Franci Marovt. Rešitev je po njegovih besedah tudi planetu prijazna, kar je za Kronoterm, podjetje s skoraj 100 zaposlenimi, izjemnega pomena. Evropski okoljski sklad (EBB) je Kronoterm uvrstil med vodilne okolju prijazne proizvajalce ogrevalnih naprav v Evropi. Pred kratkim so prejeli še naziv ambasadorja zelenega, ustvarjalnega in pametnega gospodarstva Slovenije v sklopu kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.

Prilega se tudi najmanjšemu kotičku doma

»Toplotna črpalka zrak/voda VERSI je kompaktna, oblikovno dovršena ter raznolika v uporabi in izvedbi. Zasnovana je za stavbe s prostorsko omejitvijo ter stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju, do moči 6 kW. Kompaktno napravo se lahko postavi tudi v najmanjši kotiček doma, na podstrešje, balkon ali teraso ter celo ob bok ostalim gospodinjskim aparatom,« lastnosti inovacije naštevajo v članu SBC.

Pri razvoju so upoštevali tudi zvočni vidik, kar pomeni minimalistično obliko in tihost delovanja, ki je lahko celo do 40-tišja od zahtev evropske direktive za toplotne črpalke, še dodajajo v Kronotermu.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.