Novice o članih Deli stran

Teta Frida in njen luksuzni čokoladni glamping zvezdi oddaje na angleški televiziji

13. 02. 2021

Teta Frida in njen luksuzni čokoladni glamping zvezdi oddaje na angleški televiziji

Na Valentinov večer so se Angležem cedile sline ob slovenski čokoladi. V najbolj gledanem večernem terminu je bila na televizijskem kanalu Channel 5 nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat dogajala tudi v manufakturi Tete Fride in njenem luksuznem glampingu Chocolate village by the river.

Oddajo so že pred enim letom posneli na Limbuškem nabrežju v Mariboru, producira pa jo ena največjih medijskih hiš na svetu. Viacom International Studios, ki je del medijskega konglomerata, pod katerega med drugim sodijo ameriško filmsko podjetje Paramount Pictures in 170 največjih televizijskih mrež na svetu, predvideva predvajanje v več državah, od ZDA do Avstralije, premierno pa jo je bilo mogoče videti prav minulo nedeljo zvečer v Veliki Britaniji. Uroš Mlakar, ustanovitelj Tete Fride (podjetje Quadro, član SBC), je ob tem povedal: »Smo ponosni sladki ambasador Maribora in Slovenije z našo avtentično zgodbo. Krstno sezono glampinga smo sicer doživeli v nesrečnem koronskem letu, a smo kljub temu tudi po zaslugi turističnih bonov lani porušili rekorde unovčenih bonov v Mariboru. Vesel sem, da so nas ljudje z navdušenjem sprejeli in še posebej, da ponašamo lepote naše države, ki postaja destinacija za vrhunska kulinarična doživetja, po vsem svetu.«

Chocolate village postaja svetovno prepoznavna atrakcija

Filmska ekipa je na poti spremljala zgodbo dveh Angležinj, ki sta se odločili nekaj dni preživeti v najbolj čokoladni vasici na svetu, v Čokoladni vasi Tete Fride. Med počitnicami v Chocolate village by the river sta dami doživeli čokoladno izkušnjo na vseh področjih. Začeli sta s čokoladnim presenečenjem ob prihodu in nadaljevali z zajtrkom za prave čokoholike. V kopalnici ju je čakala čokoladna kozmetika, v hladilniku pa čokoladno pivo in čokoladni gin, nad katerim sta bili še posebej navdušeni.

Posebno doživetje je bil obisk čokoladne manufakture Tete Fride, med katerim sta lahko sodelovali pri izdelavi vse bolj popularnih gourmet čokoladic Fridik. Udeležili sta se tudi čokoladne delavnice, na kateri sta navdušeno izdelovali svojo lastno čokolado in degustirali čokoladne kreacije Tete Fride ob spremljavi opernega petja v živo. Dan sta zaključili s čokoladnim jaccuzzijem in čokoladno masažo, nato pa sta si v hiški privoščili zasebnega kuharja, ki jima je pripravil večerjo z neverjetnimi čokoladno slanimi kombinacijami. Bi tudi vi poskusili polenovko z belo čokolado, zorjeni steak s porto omako in temno čokolado ali pastinakov pire z belo čokolado?

Do posnetka oddaje lahko dostopate na tej povezavi.

Zgodba izjemnega čokoladnega doživetja v luksuznem glampingu Chocolate village by the river postaja svetovno prepoznavna atrakcija, saj so o njej poročali že drugi veliki svetovni mediji, kot so The Independent, The Sun, Daily Mirror, Tastemade Travel, Lonely Planet in Forbes. Teta Frida je sicer poznana tudi po vrhunskih čokoladnih izdelkih, ki jih je mogoče kupiti na več kot 200 prodajnih mestih po državi in po največji verigi čokoladnih kavarn v Sloveniji.

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.