Novice o članih Deli stran

Stregel je predsednikom, nobelovcem, članom kraljeve družine in cesarju …

15. 10. 2021

Stregel je predsednikom, nobelovcem, članom kraljeve družine in cesarju …

40 let v Hotelu Jama. Stregel je svetovnim voditeljem, nobelovcem, kraljevim predstavnikom, cesarskem paru Akishino … Natakar in sommelier v Hotelu Jama Danijel Babič je eden izmed tistih, ki so na Dnevih slovenskega turizma za svoj prispevek k rasti turizma prejeli posebno priznanje.

Dogodek je v minulih dneh potekal v Parku Postojnska jama. Danijel Babič je nagrado za življenjsko delo prevzel v Hotelu Jama, tokrat v prenovljeni podobi s štirimi zvezdicami, ki je največji dogodek slovenskega turizma gostil prvič po 33. letih.

Posebno priznanje je prejel tudi Janez Margon: »Profesionalno vodenje mora vedno odražati sloves in ugled ene največjih svetovnih znamenitosti – Postojnske jame,« pravi vodja vodniške službe in nagrajenec za kakovost in uspešno delo v turizmu. »Obisk spreminjamo v doživetje in v letu, ko so najštevilčnejši prav slovenski gostje s turističnimi boni, smo vodniki in naše storitve še posebej pod drobnogledom,« z nasmehom priznava Mažgon.

Včasih hitrost, danes oseben in ustrežljiv pristop

Dnevi slovenskega turizma so danes v marsičem drugačni od nekdanjih srečanj. Od leta 1988, ko je Postojnska jama zadnjič gostila gostinsko-turistični zbor, se je marsikaj spremenilo. Kriteriji gostinstva so postavljeni precej višje.

Hitrostno tekmovanje v uživanju špagetov in valjenju sodčkov piva po glavni mestni cesti so nadomestila sofisticirana kuharska tekmovanja, ki stremijo k Michellinovim zvezdicam.

Glavna vrlina – tudi natakarjev gostiteljskega Hotela Jama – je poleg hitrosti že dolgo predvsem oseben in ustrežljiv pristop. Gost je vedno na prvem mestu, poudarjajo v Postojnski jami. Še vedno pa Dnevi slovenskega turizma ohranjajo tradicionalna strokovna tekmovanja, znamenito tekmovanje v pripravi in postrežbi kave ter tekmovanje v mešanju pijač.

Z dobrim delom prepričali tujce

Postojnska jama bo, kot vse kaže, izpolnila napoved predsednika uprave Marjana Batagelja o 220 tisoč obiskovalcih. »Trenutne razmere kažejo, da bomo to številko dosegli. Kratkoročno bodo k temu pripomogli tudi turistični boni, a z dobrim delom in odličnim marketingom smo vendarle morali prepričati tudi tujega gosta,« je na Dnevih slovenskega turizma, ki se jih je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, povedal Batagelj.

Foto: Postojnska jama, Canva

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.