Novice o članih Deli stran

Število kibernetskih napadov strmo narašča - kako se zavarovati?

01. 09. 2021

Število kibernetskih napadov strmo narašča - kako se zavarovati?

Število hekerskih napadov je v obdobju med 2019 in 2020 poraslo kar za 485 %, opozarja znana analitična hiša Gartner. Najzanimivejše tarče hekerjev so mala in srednja podjetja. Med drugim narašča število kraj intelektualne lastnine, napadi na verige dobaviteljev in lažno predstavljanje, svarijo pri specialistu za informacijsko-komunikacijske rešitve in članu SBC, podjetju Smart Com.  

Na tehnološki konferenci v sredini septembra bodo strokovnjaki Smart Coma in drugi eksperti predstavili dobre prakse in priporočila za krepitev kibernetske varnosti in zaščito kritične infrastrukture v podjetjih in organizacijah. Člani SBC ste vabljeni k udeležbi na brezplačnem dogodku, ki bo potekal v Ljubljani. 

 

V zadnjem obdobju so v porastu predvsem kraja intelektualne lastnine, (usmerjeno) lažno predstavljanje, napadi na industrijsko oziroma procesno (OT) okolje, napadi na internet stvari (IoT), napadi na verige dobaviteljev ter izsiljevalsko in zlonamerno programje, kar vse vpliva na odpornost organizacij. V ključnih delih kritične infrastrukture lahko ti varnostni incidenti pomembno zmanjšajo razpoložljivost in neprekinjeno delovanje. Posebej ranljiva so v tem pogledu mala in srednja podjetja, izpostavljajo pri podjetju Smart Com.

Na Tehnološki konferenci Smart Com, ki bo 16. septembra v Ljubljani, bo pomemben poudarek namenjen dobrim praksam, trendom in priporočilom za krepitev kibernetske varnosti v industrijskih oziroma procesnih okoljih ter okoljih kritične infrastrukture. Kako močno so podjetja in organizacije izpostavljene kibernetskim grožnjam, kaže podatek analitične hiše Gartner, da je število hekerskih napadov samo v obdobju enega leta od 2019 do 2020 naraslo kar za  485 %. Za hekerje so najbolj zanimiva tarča ravno mala in srednje velika podjetja.

Peter Ceferin, specialist za informacijsko-komunikacijske rešitve v kritični infrastrukturi pri podjetju Smart Com, bo predstavil, kako se lotiti načrtovanja mehanizmov kibernetske varnosti v industrijskih in procesnih okoljih, s katerimi zaznamo kakršnakoli odstopanja, grožnje in incidente v industrijskih oz. procesnih sistemih.  

Na dogodku bo spregovorila vrsta kibernetskih in tehnoloških ekspertov ter inženirjev iz domačega in mednarodnega okolja. Častni govorec bo dr. Uroš Svete, v. d. direktorja Urada vlade RS za informacijsko varnost, ki bo spregovoril o tem, kako izzivi globalnih kibernetskih groženj vplivajo na zagotavljanje informacijske varnosti vseh deležnikov, od državnih institucij do tovarn in proizvodnih obratov.

Poleg kibernetske varnosti bodo udeleženci dogodka lahko spoznali tudi najnovejše trende in dobre prakse s področja omrežnih tehnologij in poslovno kritičnih sistemov.

O Tehnološki konferenci Smart Com

KAJ:
Tehnološka konferenca Smart Com: Zlivanje tehnologij in znanj za povečanje učinkovitosti
KDAJ: 16. septembra 2021, začetek ob 10.00
KJE: Hotel Four Points Sheraton Ljubljana Mons

Udeležba na dogodku je brezplačna. Več informacij in prijave na tej povezavi.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.