Izbrani nasveti Napovednik Deli stran

Serija izjemno aktualnih vsebin o nasledstvu za člane SBC - ne odlašajte s prijavo!

24. 02. 2021 - Janez Novak

Čas branja: 5 minut

Serija izjemno aktualnih vsebin o nasledstvu za člane SBC - ne odlašajte s prijavo!

GEA College bo v partnerstvu s SBC v prihodnjih mesecih izvedla online akademijo na temo družinskega nasledstva podjetij. - Serija brezplačnih webinarjev bo osvetlila različne načine prenosa lastništva in dobre prakse pri prenosu. - Na webinarjih bodo poleg izkušenega strokovnjaka za vprašanje prenosa iz prve roke govorili in izkušnje delili podjetniki, ki so prenos že uspešno izpeljali. - Prvi webinar od skupno petih bo potekal sredi marca. Zato ne odlašajte s prijavo na to izjemno aktualno in zanimivo serijo izobraževalnih vsebin - prijavite se lahko na tej povezavi.

Tema nasledstva v podjetju je med najbolj pomembnimi in zanimivimi za družinska podjetja v Sloveniji. Za večino članov SBC je nasledstvo podjetja izjemno aktualno vprašanje, saj je to izziv, na katerega bodo morali lastniki podjetij odgovoriti v prihodnjih letih. SBC je v sodelovanju z inkubatorjem GEA College pripravil brezplačno online akademijo za prenosa lastništva podjetja.

Kaj prinaša akademija?

Online akademijo za prenos lastništva podjetja sestavlja 5 strokovnih in vsebinsko poglobljenih predavanj v obliki webinarja. Namen je ozaveščanje o pomenu pravočasne priprave na prenos lastništva in informiranje udeležencev o različnih oblikah prenosa lastništva z izpostavitvijo primerov dobrih praks.

  • Skozi webinarje boste spoznali pet načinov prenosa lastništva, osvetlili jih bodo primeri dobrih praks na področju prenosa lastništva.
  • Predstavili bomo izkušnje iz prve roke preko vključitve in pogovorov s podjetniki, ki so prenose že uspešno izpeljali.
  • Ugotavljali bomo, kako pomembna je pravočasna priprava na prenos lastništva, in se usposobili za najbolj primeren način za urejanje prenosa glede na individualno situacijo.

Online akademija za prenos lastništva podjetja je brezplačna in je razdeljena na 5 strokovnih webinarjev. Pričeli se bodo v sredo, 17.3.2021, zaključili pa v sredo, 16. 6. 2021. Webinarje bomo izvajali v časovnem terminu med 17. in 18. uro v obliki predavanj preko spleta.

Prijavite se lahko na celotno akademijo ali le na posamezen strokovni webinar. Zaradi celostne obravnave petih načinov prenosa lastništva podjetja vam priporočamo prijavo na celotno akademijo. O nasledstvu bo predaval dr. Jaka Vadnjal, izkušeni strokovnjak na področju družinskega podjetništva in prenosa (družinskih) podjetij.

PRIJAVA NA AKADEMIJO

Teme webinarjev o nasledstvu

  • STROKOVNI WEBINAR 1: Prenos lastništva na naslednike z (delnim) odkupom Termin: sreda, 17. 3. 2021 ob 17.00
  • STROKOVNI WEBINAR 2: Prenos lastništva na naslednike s prevzemom finančnih obveznosti Termin: sreda, 7. 4. 2021 ob 17.00
  • STROKOVNI WEBINAR 3: Prenos lastništva, ko nekateri nasledniki niso zainteresirani za podjetje Termin: sreda, 5. 5. 2021 ob 17.00
  • STROKOVNI WEBINAR 4: Prenos lastništva delno v družini in delno izven Termin: sreda, 26. 5. 2021 ob 17.00
  • STROKOVNI WEBINAR 5: Prenos dela lastništva na zaposlene Termin: sreda, 16. 6. 2021 ob 17.00

Več informacij o akademiji

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Anamarijo Meglič iz podjetja GEA College: anamarija.meglic@gea-college.si

Dogodke, ki potekajo v okviru inkubatorja GEA College, financira javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.