Novice o dogodkih Deli stran

SBC tudi letos podpira tri mlade športnike, ki izstopajo po dosežkih

22. 01. 2021

SBC tudi letos podpira tri mlade športnike, ki izstopajo po dosežkih

SBC – Klub slovenskih podjetnikov tudi v letu 2021 nadaljuje štipendiranje mladih nadarjenih športnikov, ki se v svojih športih dokazujejo z izjemnimi dosežki. Nepovratne štipendije SBC za letošnje leto so prejeli Nejc Ingolič, Dilan Mužič in Tea Repnik.

Projekt SBC Mladi športnik teče že četrto leto zapored. Od leta 2017 je štipendijo pridobilo dvanajst mladih perspektivnih športnikov v skupnem znesku 53 tisoč evrov. Mlade športnike SBC vsako leto izbere med otroki zaposlenih v podjetjih članov kluba in jim podeli nepovratne štipendije za tekoče leto. Letos je SBC s štipendijo nagradil tri mlade športnike, ki so že prešli fazo nadobudnosti in z dosežki izstopajo po izjemnosti: Nejca Ingoliča, Dilana Mužiča in Teo Repnik. Vsak od treh letos izbranih je prejel štipendijo v višini 5.000 evrov.

NEJC INGOLIČ: SMUČARSKI SKOKI

14-letni Nejc Ingolič je že pri dveh letih stal na smučeh. Zadnja leta intenzivno trenira smučarske skoke in se razvija v smeri bodočega letalca, saj mu njegove fizične danosti, pa tudi pogum, kljub mladosti omogočajo dolge skoke. Že zelo kmalu se je začel uvrščati med najboljše skakalce, njegovi do sedaj najdaljši skoki že presegajo 100-metrsko razdaljo. V letih 2017, 2018 in 2019 je bil državni prvak ali podprvak in pokalni zmagovalec v svoji kategoriji in/ali v nordijski kombinaciji. Pohvali se lahko s prvim mestom v skupni razvrstitvi pokala Cockta. Tudi v državnih tekmovanjih v Sloveniji in v tujini v letu 2020 se stalno uvršča med tri najboljše. Izjemne rezultate poleg Nejca niza tudi 12-letna sestra Mia, ki je v smučarskih skokih prav tako državna prvakinja, podprvakinja in pokalna zmagovalka v letih 2017, 2018, 2019 in 2020. Kljub intenzivnim pripravam in treningom je Nejc izjemen učenec 8. razreda OŠ.

Kaj vam ta nagrada pomeni?

Ta nagrada mi veliko pomeni, ker sem bil izbran, vendar vse skupaj ne bo imelo nobenega pomena, če ne bom še naprej dober.

Zakaj boste porabili sredstva? Denar bom porabil za opremo za smučarske skoke in za vse, kar je povezano z njimi.

Ali boste zdaj še bolj podjetni pri svojem športnem udejstvovanju? Za skoke se bom še naprej trudil tako kot do zdaj, saj hočem biti najboljši in te želje ne bo konec, dokler je ne bom uresničil.

DILAN MUŽIČ: BREAKDANCE

17-letni Dilan Mužič živi na Banjški planoti, visoko nad dolino Soče, in je dijak tretjega letnika Elektrotehnične in računalniške šole v Novi Gorici. Zadnjih deset let trenira breakdance. Da na šport gleda resno in odgovorno, kažejo tudi rezultati na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih. Trenira vsaj petkrat na teden. Ženeta ga ljubezen do športa in tekmovalne ambicije. Z ekipo Go Breakers beležijo zmage na državnih in svetovnih prvenstvih, postali so tudi evropski prvaki in podpravki sveta na Poljskem. Njegov največji kratkoročni cilj je odlična uvrstitev na državnem prvenstvu v solo plesu v članski kategoriji, največje sanje pa so prihodnje olimpijske igre. Uživa v ekipnem duhu in delu z ekipo in rad bi nadaljeval svojo športno pot v upanju, da bo postala tudi njegov poklic.

Kaj vam ta nagrada pomeni?

Ta nagrada mi predstavlja en namig, da sem na pravi poti mojega življenja in ciljev. Zadnjega pol leta skoraj vsak dan treniram sam v nekem prostoru brez ogrevanja (torej temperature so iste kot zunaj) na zelo slabi, prašni površini. Iskanje motivacije je bilo težko, a sem vedno imel upanje, da bo enkrat bolje. Kar me vsak dan vleče naprej, je veselje do plesa. Verjamem, da me življenje testira, ali bom kljub takšnim oviram še vedno vztrajal.

Zakaj boste porabili sredstva?

Kot sem zgoraj omenil, nimam najboljših pogojev, a sem jih vseeno izkoristil na vse možne načine in sem hvaležen, da sem to sploh imel. Torej sredstva bodo šla izključno za stvari, ki mi bodo pomagale hitreje napredovati. Najpomembnejša sta ogrevanje in tatami.

Ali boste zdaj še bolj podjetni pri svojem športnem udejstvovanju? 

Zagotovo mi bo lažje iti na trening vedoč, da mi ne bo mraz in da ne bom trpel toliko bolečine, kolikor sem jo do zdaj (trda podlaga, trki v steno in okensko polico ...). Počutje med treningom je zelo velik dejavnik, koliko si pripravljen narediti v tistih 2-4 urah, v mojem primeru. Zato mislim, da bom zdaj lahko bolj intenzivno porabil čas treninga, a z istim veseljem kot do zdaj. Razlog za trening vedno ostane enak, kar se spremeni, so posledice.

TEA REPNIK: KEGLJANJE

18-letna Tea Repnik obiskuje 4. letnik gimnazije v Kamniku. Poleg odličnega šolskega uspeha in številnih šolskih priznanj se lahko pohvali z izjemnimi priznanji na športnem področju. Od 11. leta trenira kegljanje in je trenutno članica kegljaškega kluba Calcit Kamnik, ki tekmuje v 1.A državni ligi. Tea se od leta 2014 ponaša s številnimi uspehi na državnih tekmovanjih in svetovnih prvenstvih. Lanska sezona je bila zanjo najuspešnejša. 1. in 3. mesto na državnem prvenstvu U18, z osebnim rekordom, s tem pa tudi kadetskim državnim rekordom. Sledile so številne medalje in dva naslova prvakinje. Na članskem prvenstvu je v tandemu osvojila naslov državne podprvakinje, s člansko ekipo pa je na državni ligi osvojila odlično drugo mesto. Ima status kategoriziranega športnika pri olimpijskem komiteju – perspektivni razred.  

Kaj vam ta nagrada pomeni? Ta nagrada mi pomeni zelo veliko, pravzaprav se niti ne zavedam, da se je to res zgodilo. Seveda sem zelo vesela.

Zakaj boste porabili sredstva? Prejeti denar bom porabila za plačilo članarine in vadnine, prav mi bo prišel tudi pri nakupu športne opreme in pa seveda tudi za rehabilitacijski namen, saj so športne masaže dandanes dokaj drage.

Ali boste zdaj še bolj podjetni pri svojem športnem udejstvovanju?

Seveda bom poskušala po svojih najboljših močeh. Menim, da mi ta štipendija daje večjo podporo in neko samozavest, da pri športu ne bi imela kakršnihkoli ovir. Rada bi dosegla še boljše rezultate, da bi v prihodnje še vedno zastopala Slovenijo na svetovnih prvenstvih kot mladinka in članica; in nenazadnje, da bi nam morda uspelo, da bi se kegljanje nekoč uvrstilo med olimpijske športe.

Podpora športnikom v ekipnih in individualnih športih
V preteklih treh letih je SBC za odlične športne dosežke v kombinaciji s šolskimi uspehi nagradil devet nadobudnih mladih športnikov: – Šolsko leto 2017/2018: Lovro Planko (biatlon), Gašper Štih (plavanje) in Lucija Šušteršič (tek). – Šolsko leto 2018/2019: Sara Pavlin (tek na smučeh), Vid Kavnik (judo) in Martin Bizjak (hokej). – Šolsko leto 2019/2020: Nika Murovec (smučanje), Bor Slana (plavanje) in Maks Kolarič (rokomet).
Zakaj SBC podpira mlade športnike?
SBC vidi v mladih perspektivnih športnikih vrednote in načela, za katerimi tudi sam stoji. Projekt SBC Mladi športnik pelje zato, ker deli vrednote, ki so blizu SBC – Klubu slovenskih podjetnikov. To so talent, kreativnost, tekmovalnost, timsko delo, vrline samodiscipline, postavljanje ciljev, delavnost in vztrajnost, pravi Sandra Aleš Koren iz SBC in dodaja, da je cilj projekta podpreti perspektivnega mladega športnika oziroma športnico, zato SBC tudi v šolskem letu 2020/2021 nadaljuje s projektom SBC Mladi športnik.

 

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.