Stališča Deli stran

(SBC in AHKSLO predlagata) Za časovno neomejeno subvencioniranje dela s skrajšanim časom

02. 02. 2021

(SBC in AHKSLO predlagata) Za časovno neomejeno subvencioniranje dela s skrajšanim časom
  • SBC je danes skupaj s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico (AHKSLO)na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janeza Ciglerja Kralja, naslovil skupen predlog za uveljavitev trajnega instituta delnega subvencioniranja dela s skrajšanim delovnim časom.
  • Ukrep delnega subvencioniranja dela s skrajšanim delovnim časom smo sicer sprejeli tudi v Sloveniji, v okviru pomoči gospodarstvu, vendar pa je del protikoronskega paketa in zato časovno omejen.
  • Skupen predlog SBC in Slovensko-nemške gospodarske zbornice si prizadeva za uveljavitev časovno neomejenega modela, pri čemer morajo biti izpolnjeni osnovi pogoji za izrabo tega instituta.

Časovno neomejen model omogoča ohranitev služb za zaposlene v kriznih razmerah, hkrati pa za podjetja ob pomanjkanju dela in naročil večjo fleksibilnost in možnost preživetja skupaj z večino zaposlenih.

Objavljamo celotno besedilo predloga, ki sta ga SBC in Slovensko-nemška gospodarska zbornica poslali ministru Janezu Ciglerju Kralju:

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.