Novice o članih Deli stran

Proizvajali bodo lahko trikrat več

11. 10. 2021

Proizvajali bodo lahko trikrat več

Podjetje Hermi je v celjski industrijski coni zgradilo in zagnalo moderen proizvodni obrat, s katerim bodo potrojili svoje proizvodne kapacitete. Pri gradnji so upoteštevali trajnostne standarde.

Sledila bo večmilijonska naložba v dodatno avtomatizirano linijo za proizvodnjo kabelskih polic.

V Hermiju nameravajo še letos zaposliti dodatnih 20 ljudi. 

Nov objekt podjetja Hermi stoji le lučaj stran od obstoječih upravnih prostorov in proizvodnih hal. Gradnja je potekala izjemno hitro. Začeli so letos spomladi, avgusta so že začeli selitev proizvodnega parka. Obrat so zagnali pred nekaj dneh.

Podjetje Hermi, član SBC, je vrhunski proizvajalec strelovodne in prenapetostne zaščite, kabelskih polic in lestev ter nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne. V prodajnem programu imajo več 6500 izdelkov. Z investicijo bodo proizvodne kapacitete okrepili kar za trikrat. Najbolj se po zaslugi dodatne avtomatizirane proizvodne linije okrepila proizvodnja kabelskih polic in lestev – letno bodo lahko proizvedli kar 16 tisoč kilometrov tipskih kabelskih polic.

Trajnost, sončna elektrarna, nove zaposlitve

Nov strojni in proizvodni park se razprostira na dveh nadstropjih, v novem objektu bodo še pokrito skladišče, logistika in pisarne. Okoli objekta je dovolj parkirnih mest za zaposlene in ogromno zelenih površin.
Pri umestitvi stavbe v okolje in njeni gradnji so upoštevali smernice trajnostnega razvoja. Poslopje je zgrajeno iz okolju prijaznih in kakovostnih materialov. Na strehi nove stavbe bodo namestili sončno elektrarno z nosilnimi komponentami Hermi, ki bo pokrivala potrebe po električni energiji.
Letos nameravajo dodatno zaposliti 20 ljudi. Iščejo predvsem tehnologe, razvojnike, CNC-operaterje, strugarje, oblikovalce kovin, viličariste, operaterje polavtomatskih in avtomatskih liniji ter podobne zaposlitvene profile.

 

Zakaj dodatne kapacitete?

Proizvodne obrate je imel Hermi na različnih lokacijah, cilj gradnje je bil, da jih lokacijsko poenotijo na enem mestu. Naslednji razlog je povečano povpraševanje na obstoječih trgih in vstopi na nove trge. In tretjič, nenehen tehnološki razvoj izdelkov je oblikoval potrebo po najsodobnejšem proizvodnem obratu. Ta jim bo omogočal boljše odzivne čase, večjo produktivnost, boljši nadzor kakovosti na vsakem proizvodnem koraku in digitalizacijo procesov, poudarja direktor in lastnik Miran Rauter.

 

»Združitev več proizvodnih obratov na enem mestu in dodatno povečanje kapacitet je bila moja dolgoletna želja. S povečano proizvodno zmogljivostjo se bomo lahko še hitreje odzvali na zahteve kupcev in bomo lahko še konkurenčnejši v razvoju, kakovosti in ceni. Zastavljam si vedno nove izzive, med njimi vstopanje na nove trge, povečanje prodajnega deleža na obstoječih trgih, nadaljnja digitalizacija vseh poslovnih procesov in izboljšanje pogojev dela. Ta nova stavba je samo korak k nadaljnji širitvi – tako prostorsko, volumensko kot tržno.«
Miran Rauter, direktor in lastnik podjetja Hermi.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.