Novice o članih Deli stran

(pekovska priznanja) 33-krat zlati Don Don in Pekarna Grosuplje

06. 02. 2021

(pekovska priznanja) 33-krat zlati Don Don in Pekarna Grosuplje

Gospodarska zbornica Slovenije je družbi Don Don, članu SBC, podelila 32 zlatih odličij v kategoriji pekovskih izdelkov. Najvišjo lovoriko v kategoriji svežih slaščic je ponovno prejel Don Donov krof z mareličnim nadevom.

Na Gospodarski zbornici Slovenije - Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij vsako leto izvedejo ocenjevanje kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic v  hladni verigi pekarskih podjetij, ki s svojimi izdelki dnevno oskrbujejo slovenske trgovske police in javne zavode. Podjetja na ocenjevanje prijavijo izdelke, za katere so prepričana, da so vredni zlatega odličja. Skupno je bilo na letošnje 21. strokovno ocenjevanje prijavljenih 216 izdelkov iz 18 različnih podjetij.

Letos so zlata pekovska odličja pod blagovno znamko Pekarne Grosuplje in Don Don prejeli Babičin beli kruh, Babičin koruzni kruh, Babičin mešani kruh, Babičin pisani kruh, Babičin temni kruh, Domača peka, Domača peka temna, Domači ajdov, Domači koruzni, Hud kruhek brez kvasa, Korošec, Krajcar beli, Krajcar polbeli, Krjavelj, Zdravko, Malnar, Matevž, Pirin polnozrnati kruh, Rustikalni hlebec, Skorjavc, Skorjavc temni, Sosed, Super kruh, Gruntar, Vaška peka bela, Vaška peka temna, Proteinko, Proteinski kruh s chia semeni, Cesar črni, Hrustavc, Hrustavc temni in Beljakovinski kruhek. V kategoriji svežih slaščic pa je zlato odličje ponovno prejel krof z marelično marmelado blagovne znamke Tvojih 5 minut.

»Kruh ima v Sloveniji posebno mesto, zato mu posvečamo veliko časa; nenehno sledimo trendom, izboljšujemo sestavine, predvsem pa upoštevamo želje naših kupcev. V zadnjih letih razvijamo nove izdelke, ki so priporočljivi za uravnoteženo prehrano potrošnikov. Slednji zdravju in kakovostni prehrani namenjajo čedalje več pozornosti,« je povedala Alenka Mozetič Zavrl, direktorica podjetja Don Don.

Podjetju Don Don čestitamo za prejeta priznanja, ki potrjujejo visoko kakovost njihovih pekovskih izdelkov!

Kako ocenjujejo

Neodvisna strokovna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki  z različnih področij, s pomočjo kriterijev – videz, vonj in okus – ocenijo prijavljene izdelke. Končna ocena prijavljenih izdelkov je odvisna od pomanjkljivosti posameznega  izdelka.

 

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.