Novice o dogodkih Deli stran

Neprecenljiva mentorska izkušnja petih študentov

17. 06. 2021

Neprecenljiva mentorska izkušnja petih študentov

GEA College in SBC sta v tekočem študijskem letu v pilotni izvedbi Mentorskega programa SBC in GEA College povezala pet mentorskih parov. S tem smo petim skrbno izbranim študentom GEA College omogočili nepozabno in neprecenljivo mentorsko izkušnjo na področju podjetništva. Združili smo izkušene podjetnike in podjetne študente člana kluba, podjetja GEA College, da lahko s pomočjo mentorstva hitreje pridejo do svojega cilja.

Med mentorji in izbranci, ki so izkoristili možnost uporabnega sodelovanja, ki širi podjetniška obzorja in predaja koristne podjetniške veščine, so bili:

  • direktorica podjetja Volenik d.o.o. Andrea Volenik in študentka 2. letnika Podjetništvo v perspektivnih panogah Nika Močnik
  • Aljoša Domijan, direktor podjetja Gambit Trade d.o.o., in študent 3. letnika Podjetništvo Tine Mlakar,
  • direktor podjetja Intera d.o.o. Peter Ladič in študent 2. letnika Digitalni marketing David Šinko,
  • direktor podjetja K8, Upravljalska družba d.o.o. Sebastjan Česnik in študent 3. letnika Podjetništvo Arne Dolenc ter
  • Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo d.o.o., ki je letos mentoriral študentko 2. letnika Podjetništvo Gabi Droždan.

Mentorstvo bi moralo biti samoumevno vsakemu študentu

Vsi udeleženci se strinjajo, da je Mentorski program SBC in GEA College odličen projekt, ki bi ga bilo treba razširiti.

Z naslednjimi besedami je izkušnjo v programu opisal direktor podjetja K8 in mentor Sebastjan Česnik: “Sam sem navdušen nad tem, ker sem prepričan, da bi moral vsak študent imeti mentorja. To v nobenem primeru ni kritika šolskega sistema, le vsi si želimo malo več prakse,” je prepričan

“Verjamem, da bi morali veliko več delati na tem in še marsikaj spremeniti tudi na nacionalni ravni, zato sem tudi del delovnih skupin na ministrstvu. Maksimalno se trudim, da jim dam tudi drugačne poglede,” je v nagovoru dejala dekanja Fakultete za podjetništvo GEA College mag. Katja Kraškovic in dodala: “Mentorstvo je nekaj, kar bi moralo biti čisto normalno za vsakega študenta, ki stopi v izobraževalni sistem, ne glede na področje.”

“To je bila življenjska izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabil. Veliko sem se naučil, dobil sem veliko novih znanj, izkušenj, pogledov na podjetništvo in svet na splošno. Definitivno sem začel bolj podjetniško razmišljati kot sem pred tem programom. Vsem bodočim študentom in študentkam bi priporočil, da se prijavijo v mentorski program.” Tako je svoje misli strnil mentoriranec Arne in se še zahvalil GEA College, ki mu je omogočil to izkušnjo.

Uspešno sodelovanje so udeleženci proslavili s sklepnim druženjem na slikovitem Dvoru Jezeršek.

Program nadgrajujemo

Podjemi, kot je Mentorski program SBC in GEA College, koristijo tako mentorirancem kot mentorjem, zato snovalci že razvijamo nove ideje, kako v prihodnjem študijskem letu projekt še nadgraditi.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.