Novice o članih Deli stran

Na prestižni Azurni obali bodo navtičnemu svetu pokazali, kaj zmorejo

07. 09. 2021

Na prestižni Azurni obali bodo navtičnemu svetu pokazali, kaj zmorejo

V francoskem Cannesu se v teh dneh odvija eden največjih in najbolj raznolikih festivalov plovil na svetu. Med več kot 400 uglednimi razstavljavci se bo predstavilo tudi podjetje Podkrižnik. Član SBC bo svetovni navtični javnosti pokazal serijo inovativnih e'dyn električnih motorjev za pogon plovil. 

 

Svetovno znani Cannes na Azurni obali vsako leto gosti festival vodnih plovil, na katerem je moč videti čolne, jadrnice in druga eno- ali večtrupna vodna plovila v dolžini od 3 do 45 metrov. Dogodek zaradi svojega ugleda in razsežnosti privabi najbolj znane svetovne razstavljalce plovil in razvijalce pogonskih plovnih sistemov - letos več kot 400 najmočnejših imen iz sveta navtike. 

Podkrižnik z obiskom festivala v Cannesu po obisku Benetk in Monaka nadaljuje serijo prikaza moči izvirnih električnih pogonskih sistemov e'dyn, ki so jih razvili v podjetju. Sistemi e'dyn se ponašajo z naprednimi navigacijskimi lastnostmi, med drugim z izjemno tihostjo in nizkimi vibracijami.

Lasten laboratorij omogoča hiter razvoj inovacij

Podkrižnik električne motorje razvija v napredni tovarni v Zgornji Savinjski dolini. Imajo lasten laboratorij, ki omogoča sprotno spremljanje rezultatov razvoja in njihovo nepretrgano nadgrajevanje in izboljšave. Tako pridobijo dragocen čas in produkte ves čas izboljšujejo. Podjetje Podkrižnik je pred 34 leti ustanovil Iztok Podkrižnik. S 300 zaposlenimi so danes vodilno podjetje za razvoj pogonskih sistemov. 

Član SBC je serijo prenosnih motorjev e'dyn v začetku poletja predstavil v Benetkah, kjer je na tridnevni električnih regati opravili s konkurenco. Julija se je v družbi razstavljalcev iz sveta navtike ustavil v Monaku in na razstavnem prostoru sprejel prav posebnega gosta.

Po Cannesu Podkrižnika letos čakajo še sejmi v Amsterdamu, nemškem Düsseldorfu in sejem Boat Tülln v Avstriji.

Foto: naslovna fotografija je simbolična; fotografija v novici: Podkrižnik.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.