Novice o članih Deli stran

Medle, Varis in XLAB naskakujejo naziv Delove podjetniške zvezde

17. 09. 2021

Medle, Varis in XLAB naskakujejo naziv Delove podjetniške zvezde

Dokler se bo gradilo ali obnavljalo, bo za Roletarstvo Medle veliko novih priložnosti. Lani so poslovali odlično - kljub temu, da so na začetku zdravstvene krize mesec dni stali. Ustvarili so kar 28,7 milijona evrov prihodkov in 3,5 milijona evrov čistega dobička. Letos jim kaže še bolje.

Za Varis Lendava so pri Delu zapisali, da tečejo hitreje kot tekmeci. Letno naredijo do 4500 gotovih kopalnic, ki so njihov paradni produkt, z njimi so uveljavljeni v najprestižnejših svetovnih hotelskih verigah.

Podjetju XLAB je pospešek dala koronska kriza. Član SBC raste na trendih prihodnosti, ugotavljajo pri Delu. Partnerjem omogočajo dostop do oddaljenih naprav in ponuja rešitve za IT-avtomatizacijo in digitalno preobrazbo.

Zmagovalca izbora za Delovo podjetniško zvezdo 2021 bodo pri medijski hiši Delo med desetimi malimi in srednjimi podjetji razglasili 11. novembra na Ljubljanskem gradu.

Kar 300 veleprodajnih kupcev

V Roletarstvu Medle se osredotočajo na stanovanjsko gradnjo in poslovne objekte, so izpostavili v Delu. »Naši največji kupci so na primer proizvajalci oken, ki so nosilci posla. Mi smo zraven kot podpora, ki ali samo izdelamo in prodamo senčila ali pa jih obenem še montiramo.« Imajo 300 rednih veleprodajnih kupcev, največji kupec pa ne presega štiriodstotnega deleža prodaje. Neposredno do kupcev zelo malo dostopajo, vendar od njih dobivajo prepotrebne informacije o kakovosti proizvodov, so zapisali. 

Roletarstvo Medle je glede na uradno dostopne podatke v Sloveniji vodilni proizvajalec v panogi, po njihovih ocenah pa so tudi največji proizvajalec v razširjeni regiji. Delež neposrednega izvoza znaša okoli 40 odstotkov, izvažajo pa tudi posredno prek njihovih slovenskih kupcev, tako da več kot 60 odstotkov njihovih izdelkov konča na tujih trgih. »Naši trgi so trgi nekdanje Jugoslavije, Avstrija, Švica, Nemčija, Italija, Francija, Luksemburg, Izrael pa še kakšna država bi se našla,« je za Delo povedal direktor Robert Medle.

Delajo z najprestižnejšimi hotelskimi verigami

»Avgusta so zaključili z deli na najvišji stavbi v Frankfurtu, kar 49-nadstropnem poslovno-hotelskem objektu Tower One s 352 gotovimi kopalnicami. Prepoznavni pa so tudi po betonskih elementih za skate parke in pump track steze, ki so posebni poligoni za kolesarje in rolkarje,« je v članku o Varisu Lendavi, ki je kandidat za Delovo podjetniško zvezdo 2021, zapisala novinarka Marjana Kristan Fazarinc.

Renome za vrhunsko kvaliteto, odlično izvedbo detajlov in hitro odzivnost jim je tlakoval pot do uveljavljenega dobavitelja v najprestižnejših hotelskih verigah, kot so Sheraton, Novotel, Scandic, Hampton by Hilton, Motel One, Intercity, Holiday Inn Express, Novum, Premier Inn …, so povzeli direktorico podjetja in članico SBC Sabino Sobočan.

Zmagovalci koronske krize 

»Ljubljanski XLAB je globalno IT-podjetje, ki mu je koronska kriza dala poslovni pospešek. Ta odtlej ni popustil. XLAB namreč trži storitvi, ki sledita trendom prihodnosti, in sicer povečanemu obsegu dela od doma ter digitalizaciji v podjetjih. Njihove ključne storitve so na dveh področjih. Prve zagotavljajo dostop do oddaljenih naprav, druge obsegajo rešitve za IT-avtomatizacijo in digitalno preobrazbo,« je zapisal Delov novinar Nejc Gole.

XLAB je epidemija koronavirusa dala pospešek, saj so njihovi prihodki zrasli za 40 odstotkov. Več kot 90 odstotkov od skupno dobrih 10 milijonov evrov prihodkov ustvarijo v tujini, od tega polovico v Evropi, pa tudi na Japonskem, v ZDA in Južni Ameriki. Lani je imel XLAB 2,7 milijona evrov čistega dobička.

Članoma SBC čestitamo za nominacijo. Vsi nominiranci za Delovo podjetniško zvezdo 2021 bodo znani v prihodnjih tednih. 

Naslovna fotografija je simbolična. Vir: Canva

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.