Novice o članih Deli stran

Kooperativa 103: »Ko bi le lahko našli večji proizvodni prostor«

07. 01. 2022

Kooperativa 103: »Ko bi le lahko našli večji proizvodni prostor«

Štirje člani SBC Mladih, združeni v Kooperativi 103, so leta 2020 uspešno zagnali skupno proizvodnjo in samo lani na trg postavili že več kot 1,2 milijona izdelkov.

Za 2022 imajo še bolj ambiciozne cilje. Da bi jih lahko uresničili, želijo najeti proizvodno halo in skladiščni prostor. Idealna lokacija: podravska ali pomurska regija.

V sekciji SBC Mladi so se spoznali 4 mladi podjetniki in se povezali v skupno zadrugo Kooperativa 103: Matic Vizjak (predsednik sekcije), Uroš Požgan, Tomaž Kranjc in Rok Starič. Za njihove uspešne poslovne zgodbe v prehranski industriji ste gotovo že slišali: Pokica, Pohorske dobrote, Chilli wine in Rok's. V začetku 2020 so se poslovno povezali in zaživela je živilska proizvodna zadruga Kooperativa 103, ki se je hitro postavila na noge. Povezani v edinstveno poslovno partnerstvo na slovenskih tleh so storitve in izdelke ponudili širšemu trgu in z uspešno investicijo v nove stroje – tudi s pomočjo dr. Jureta Kneza in Katapulta – nadgradili obstoječe delovanje in uspešno pridobili nove poslovne partnerje.

»S ponosom lahko povemo, da smo z ogromno vloženega truda z našimi proizvodnimi linijami na trg postavili več kot 1,2 milijona izdelkov v 10 mesecih polnega obratovanja v letu 2021. Cilji, ki smo si jih zadali za leto 2022, so še bolj optimistični. Vendar pa smo pri tem hitro naleteli na našo največjo težavo – premajhen proizvodni in skladiščni prostor,« pravi Rok Starič. Tak prostor neuspešno iščejo že več mesecev. Za pomoč se s tem sporočilom obračajo na člane SBC. Idealna lokacija: podravska ali pomurska regija, v površino meri vsaj 1200 do 1400 kvadratnih metrov in je primeren za »čisto« živilsko industrijo.

Jim lahko pomagate?

Kakšen prostor iščejo v Kooperativi 103? 

- Proizvodna hala/prostor,
- z minimalno kvadraturo 1200-1400 kvadratnih metrov,
- ki je primerna za »čisto« živilsko industrijo,
- idealno bi bilo, da v podravski regiji ali prekmurski regiji.

Prostor bi želeli najeti. Odprti so za vse predloge, kontakte, sodelovanja in seveda kakršne koli splošne informacije, pravi Rok Starič (rok@roksnutbutter.com). 

Na slovenskih tleh še nismo zaznali podobnega partnerstva. Vemo, da smo nekakšni pionirji na tem področju, ampak to nam je le večja vzpodbuda, da zadruga uspe v takšnem merilu, da bi model prenesli tudi kam v tujino. Hvala vam za vsakršno pomoč, informacijo ali namig! 
Matic Vizjak, predsednik sekcije SBC Mladi

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.