Novice o dogodkih Deli stran

Kdo bo letošnji Vitez dela?

22. 02. 2021

Kdo bo letošnji Vitez dela?

- SBC - Klub slovenskih podjetnikov tudi letos zbira prijave na razpis za projekt Vitez dela.
- Vitez dela izpostavlja izrazito pozitivne podjetniške zgodbe in skozi te predstavlja pomen podjetništva za ustvarjanje novih in kakovostnih delovnih mest.
- Rok za prijavo: do vključno 10. marca 2021 na e-naslov: info@sbc.si.

OPIS PROJEKTA

S projektom Vitez dela želimo drugo leto izpostaviti izrazito pozitivne podjetniške zgodbe, ki hkrati omogočajo razvoj novih in kakovostnih delovnih mest.

Javnosti želimo predstaviti pomen podjetništva za kreiranje novih in kakovostnih delovnih mest, ki omogočajo kakovosten osebni razvoj številnim zaposlenim, obenem pa tudi kakovostno timsko delo v takšnih podjetjih.

Najboljše prakse so spodbuda za številne podjetnike po Sloveniji, ki že izjemno veliko pripomorejo h kreiranju novih in kakovostnih delovnih mest. Med njimi so številni, ki so v zadnjih 30 letih postali tako veliki in kakovostni, da se uvrščajo že med največje slovenske izvoznike, tudi med visoka tehnološka podjetja.

RAZPIS ZA PODJETJA

VITEZ DELA 2021

SBC – Klub slovenskih podjetnikov v sodelovanju z družbama Competo in Bisnode vabi k prijavi vsa podjetja, ki imajo sedež na območju Republike Slovenije in so vsaj v 50-odstotni lasti slovenskega državljana ali skupine slovenskih državljanov, torej podjetnikov.

Kaj potrebujemo?

Za prijavo na razpis nam pošljite naslednje informacije:

1. GENERALNO

  • kratek opis dejavnosti (v nekaj stavkih),
  • navedite glavni razlog za prijavo na razpis Vitez dela 2021 (kaj vas je spodbudilo k prijavi),
  • pogoj za prijavo: delovno-pravna nekaznovanost (kazniva dejanja s tega področja),

2. O STRATEGIJI UPRAVLJANJA S ČLOVEŠKIMI VIRI

  • kratek opis vaše strategije upravljanja s človeškimi viri (navedite glavne cilje ter aktivnosti za njihovo doseganje).
  • katere projekte na področju človeških virov ste realizirali v zadnjih 3 letih (2018-2020) in kakšni so njihovi rezultati. (kaj ste s pomočjo projekta izboljšali (kako so povezani s povečanjem uspešnosti podjetja), • kako v podjetju spodbujate inovativnost pri zaposlenih (stanje izboljšav, ekonomski učinek, število inovacij in patentov, …), • kako v podjetju upravljate s talenti, • certifikati kadrovske odličnosti (prosimo, da jih naštejete),
  • rezultati merjenja zadovoljstva zaposlenih v letih 2017-2019 (rezultati zavzetosti oziroma zadovoljstva zaposlenih (v kolikor jih merite) in kako jih spremljate).

3. PODATKI O ZAPOSLENIH IN IZOBRAŽEVANJU

  • naštejte najmanj 5 tematik vsebinskih izobraževanj za zaposlene v letu 2020.

Opomba: v posebni prilogi je tabela za vpis ostalih podatkov o zaposlenih in izobraževanju.

4. EPIDEMIOLOŠKE RAZMERE IN RAZVOJ ZAPOSLENIH

  • kako ste prilagodili delo vaših zaposlenih in katere aktivnosti ste izpeljali vezano na spremenjene razmere dela v povezavi s pojavom Covida-19
  • posebni ukrepi za zaposlene, ki niso strogo vezani na osnovno zdravstveno zaščito, zaradi epidemije (svetovanja in ukrepi za višji odpornost ipd.),

5. DRUGO

  • drugo (zaposlovanje invalidov, delež bolniških odsotnosti, evidenca delovnih nesreč, vključevanje tujih delavcev-tečaji tujih jezikov …).

Posebej nas zanimajo izvirni pristopi pri kadrovski politiki podjetja in spodbujanju zaposlenih k osebnemu razvoju in s tem tudi k razvoju podjetja in njegovi prepoznavnosti.

Med prijavljenimi predlogi bo žirija, sestavljena iz predstavnikov kadrovske stroke, strokovnjakov za razvoj človeških potencialov (iz vrst članov SBC) in vodstva SBC – Kluba slovenskih podjetnikov izbrala zmagovalca Viteza dela 2021.

Pri tem bo poleg bonitete poslovanja upoštevala še dodatne podatke, kot so indeks povprečne plače podjetja napram dejavnosti, indeks dodane vrednosti na zaposlenega napram dejavnosti, celotni prihodki na zaposlenega napram dejavnosti, dobiček na zaposlenega napram dejavnosti ipd.

Te podatke bomo pridobili od analitične hiše Bisnode.

Prestižno priznanje Vitez dela 2021 bomo podelili na 4. SBC Forumu, osrednji prireditvi SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki bo predvidoma meseca maja na Brdu pri Kranju.

Informacije in pogoji za prijavo na razpis za Viteza dela 2021.

KDO SMO ORGANIZATORJI?

SBC - Klub slovenskih podjetnikov je nastal leta 2014 in združuje 234 podjetnikov, ki poslujejo nadpovprečno uspešno in so do poslovnih rezultatov prišli z lastno idejo ali kot nasledniki družinskih podjetij in z lastnim trudom. Ta skupina podjetij ima več kot 15 % višjo dodano vrednost od povprečja v slovenskem gospodarstvu, v zadnjih 6 letih pa so podjetja iz skupine prodajo povečala za skoraj 70 %, število zaposlenih za 56 %, kapital za skoraj 90 %.

S projektom »Vitez dela« SBC Klub slovenskih podjetnikov sledi svoji viziji, da z zgledom poštenega podjetništva spreminja dogajanje v slovenski družbi.

Partnerja razpisa sta Competo in Bisnode.

Vaše prijave sprejemamo na e-naslov: info@sbc.si, najpozneje do 10. marca 2021.  

Organizator

  

Partnerja

Preberite tudi: Prvi vitez dela je Janez Novak, RLS merilna tehnika

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.