Novice o članih Deli stran

(fotozgodba) Poslovna stavba člana SBC je primer res dobre arhitekture

08. 09. 2021

(fotozgodba) Poslovna stavba člana SBC je primer res dobre arhitekture

Prenovljena poslovna stavba podjetja ATG Zupan je primer kakovostne poslovne arhitekture, ki si zasluži pozornost širše javnosti. Tako meni strokovna žirija arhitekturnega festivala Odprte hiše Slovenije, ki vsako leto predstavi kvalitetne arhitekturne projekte in jih ponudi na ogled vsem, ki želijo o njihovi zasnovi in uporabi izvedeti več. 

Arhitekturni festival Odprte hiše Slovenije, ki je del mednarodne mreže Open House, predstavlja kvalitetne arhitekturne projekte in jih v sklopu festivala odpira za širšo javnost. Zainteresirani javnosti omogoča, da vstopi v stavbe, v katere običajno nima možnosti vstopa, in informacije o objektu prejme neposredno od arhitektov, projektantov in uporabnikov.

Prenovljena poslovna stavba podjetja ATG Zupan je po presoji festivalske strokovne žirije primer kakovostne poslovne arhitekture, ki ga je vredno predstaviti javnosti. Član SBC, ki je specializiran za izvedbo celovitih rešitev za ličarske delavnice, je objekt v Krmelju v bližini Sevnice prenovil leta 2019. Prenovo brez posegov v konstrukcijo je zasnoval arhitekt Davor Podbregar.

Objekt se razteza na 2100 kvadratnih metrih. Obsega skladiščni in administrativni del z razstavnim prostorom, predavalnico, sejno sobo in pisarnami. Interier je izveden v svetlih nevtralnih tonih z barvnimi poudarki v skladu s podobo podjetja. Nevtralnost interierja v ospredje postavlja vsebino – dejavnost podjetja in njegove produkte. Fasada je v metličenem ometu, s čimer ne poizkuša izstopati, ampak se vključuje v okolico manjšega kraja, so zapisali pri Odprih hišah Slovenije.

Nagrajena prenova

Prenovljena stavba v Krmelju je leta 2020 prejela zmagovalno nagrado BigSEE Architecture Award v kategoriji javne in poslovne arhitekture.  

 

Poslovno stavbo podjetja ATG Zupan si lahko ogledate na vodenem ogledu, ki poteka v okviru festivala Odprte hiše Slovenije. V nedeljo, 19. septembra ga bo 14. uri vodil arhitekt Davor Podbregar. Prijave so mogoče na spletni strani festivala ali po mailu info@atgzupan.com.

O podjetju ATG Zupan 

Družinsko podjetje z več kot 25-letno tradicijo prodaje izdelkov za avtomobilsko industrijo, ki ga vodi član SBC, direktor Miran Zupan, je specializirano za ponudbo celovitih rešitev za ličarske delavnice. Poleg barv in lakov imajo imajo v ponudbi potrošni material, osebno zaščitno opremo in industrijski progra, med drugim barve za les, konstrukcije, objekte, stroje ... So uradni zastopnik več uveljavljenih blagovnih znamk. 

Fotografije: Lovro Rozina

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.