Novice o dogodkih Novice o članih Deli stran

(fotozgodba) Inno Lab je Slovenski start:up leta 2022!

22. 06. 2022

(fotozgodba) Inno Lab je Slovenski start:up leta 2022!

15. prestižni naslov Slovenski start:up leta, tokrat z letnico 2022, je prejela ekipa podjetja Inno Lab. Prepričala je z izvirnim zabojčkom eksperimentov, ki je namenjen navduševanju mladih za fiziko, matematiko, računalništvo in druge naravoslovno-tehnične vede.

SBC je počaščen, da je imel na vabilo organizatorja, skupnosti Start:up Slovenija, pri dogodku trojno vlogo. Je ponosni podpornik projekta, ki vsako leto prepoznava najboljša zagonska podjetja v domačem prostoru. O zmagovalcu so odločali tudi glasovi članov SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. Med petimi finalisti je bil tudi član SBC Mladih, podjetje Deltahub. 

»Innolab je prepričal z zabojčkom eksperimentov Innobox želi otroke navdušiti za fiziko, matematiko, računalništvo in še kaj. To jim uspeva s škatlami poučnih in zanimivih poskusov, otroci pa vsakič spoznajo še dosežke slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov. In brez skrbi, poskusi so varni.« 

S to utemeljitvijo je organizator, skupnost Start:up Slovenija, pospremil predajo kristalnega kipca v roke članice zmagovalne ekipe, ustanoviteljice in direktorice podjetja Teje Bajt. Med partnerji in podporniki projekta, s ki vsako leto prepoznava najboljša in najbolj inovativna zagonska podjetja, je tudi SBC – Klub slovenskih podjetnikov. Zaključni izbor in tehtanje, katera rešitev je najboljša, sta pred tedni potekala na sedežu SBC v Ljubljani. Pred strokovno komisijo je stopilo 5 finalistov: podjetja DeltaHub (član SBC Mladih), Epidemic, InnoLab, mPOR in SaleSqueze so v bitki za prestižni naziv predstavila svoje odlične zagonske podjetniške zgodbe.

Inovativne poslovne zgodbe finalistov lahko spoznate na tej povezavi. 

Strokovna komisija, sestavljena iz vrhunskih podjetnic in podjetnikov, je finaliste ocenjevala na podlagi štirih poglavitnih kriterijev:
- Kakšen je paradni produkt podjetja?
- Kdo so investitorji?
- Kakšna je zmagovalna ekipa?
- Kakšen potencial ima podjetje za uspešno poslovanje in rast?

Komisijo so sestavljali Benjamin Kumalić (Bird Buddy), Jure Knez (Dewesoft, član upravnega odbora SBC), Dušan Omerčevič (LeanIX), Marko Lukič (Lumar), Maja Tomanič Vidovič (Slovenski podjetniški sklad), Jure Mikuž (South Central Ventures), Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro, članica upravnega odbora SBC) in Andraž Tori (Outbrain).

Skupnost Start:up Slovenija je zaključno prireditev izvedla 21. junija na Ljubljanskem gradu. Dogodek so organizirali v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Tehnološkim parkom Ljubljana. Zmagovalci so kristalni kipec prejeli iz rok gospodarskega ministra Matjaža Hana in direktorice Slovenskega podjetniškega sklada MajeTomanič Vidovič.

Čestitke zmagovalcu in finalistom!

 

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.