Novice o dogodkih Deli stran

(fotozgodba) Bela krajina očarala odpravo SBC

04. 06. 2021

(fotozgodba) Bela krajina očarala odpravo SBC

Sproščeno druženje v čudovitem okolju, okusna hrana in dišeča kapljica, deljenje podjetniških izkušenj, obvezno kramljanje v dobri družbi. Vse to je zaznamovalo dan, ki so ga člani SBC preživeli v Beli krajini. Kako se znata izkazati z gostoljubjem, so udeleženci izleta izkusili pri članici Alenki Mozetič Zavrl (Don Don) in Igorju Akrapoviču (Akrapovič). Družabni del pa so zaokrožili v vinski kleti Prus in na glamping lokaciji Big Berry ob čarni reki Kolpi.

V četrtek, 3. junija, se je sončen dan v znamenju druženja in dobrega razpoloženja zgodil na jugovzhodu Slovenije. 45 članov se je v družbi ekipe SBC odpravilo v srčno Belo krajino, ki s svojo neokrnjeno naravo, razgibano pokrajino, pestro naravno in kulturno dediščino ter tradicionalno gostoljubnostjo domačinov predstavlja še en prekrasen del Slovenije.

K vodilnim v pekarstvu in znamki prvakov

Najprej je odprava SBC obiskala članico kluba Alenki Mozetič Zavrl (Don Don), ki je podjetniško pot začela leta 1994 v Metliki kot družinsko podjetje, ki je cvrlo krofe in drugo sladko pecivo. Podjetnica je člane popeljala po pekarniških prostorih, v katerih kruhovske in druge dobrote pripravljajo s pomočjo najsodobnejše tehnologije. Don Don poleg pokrivanja celotne Slovenije rast dosega s širitvijo na tuje trge. S prevzemom Pekarne Grosuplje leta 2015 so postali vodilno pekovsko podjetje v Sloveniji. Skupina, ki  danes posluje v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, Bolgariji in Romuniji je danes največje pekovsko podjetje v JV Evropi.

Avtobus je nato člane pripeljal v podjetje Akrapovič, ki ga vodi Igor Akrapovič. Podjetje je v svetu priznano kot prvak v izpušnih sistemih na najvišji ravni. Visoko tehnološko podjetje na področju inovativne uporabe titana in super zlitin ter pri razvoju ultralahkih komponent iz kompozitov ima danes kar 1400 zaposlenih. Ste vedeli, da si je več kot 100 svetovnih prvakov naslove pridirkalo z izpušnimi sistemi Akrapovič? Ti slovijo po izboljšani zmogljivosti, nezmotljivem zvoku, inovativnem dizajnu, lahki konstrukciji, kakovostni izdelavi in trpežnosti.

Pri vinskem gospodarju in ob čarobni Kolpi

Sledilo je druženje na domačiji Jožefa Prusa, enega od najboljših slovenskih vinarjev, kjer je žlahtna kaplja ob zanimivih zgodbah vinskega gospodarja le še poudarila dobro vzdušje.  Po degustaciji vin in ogledu družinske vinske kleti je sledilo sproščeno druženje v glamping lokaciji Big Berry, ki sredi narave ob reki Kolpi obiskovalcem ponuja vabljivo energijo in popoln mir.

Zaključek članov ob vrnitvi nazaj: bogato in izpolnjujoče druženje, ki naj čim prej doživi ponovitev!

Druženje je potekalo ob upoštevanju priporočil pristojnih institucij za omejevanje in preprečevanje tveganj za okužbe s koronavirusom.

Vabljeni k ogledu utrinkov nepozabnega dne v spodnji fotozgodbi: 

 

 

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.