Novice o članih Deli stran

Član SBC z novo, skoraj nič-energijsko stavbo

25. 08. 2021

Član SBC z novo, skoraj nič-energijsko stavbo

Podjetje Ream ima v Poslovni coni Komenda novo, skoraj nič-energijsko stavbo. »Skoraj nič-energijska stavba je stavba z zelo visoko energetsko učinkovitostjo oziroma zelo majhno količino potrebne energije za delovanje,« novo pridobitev, na katero so lahko upravičeno ponosni, opisujejo pri članu SBC.

Poleg naštetih lastnosti je Reamova skoraj nič-energijska stavba, ki so jo dokončali aprila letos, visoko zrakotesna, s čimer zmanjšuje možnosti za poškodbe konstrukcije in nastanek plesni. Za vrhunsko prezračevanje v novi stavbi podjetja Ream skrbi vgrajena oprema za prezračevanje z rekuperacijo ter hkratnim hlajenjem in ogrevanjem zraka znamke Mitsubishi Electric. 

Udobje za uporabnike

Za udobje uporabnikov stavbe in kakovostno bivalno okolje je poskrbljeno tudi z vgrajenim talnim gretjem. Pri Reamu so uporabili kaskadni sistem toplotnih črpalk zrak-zrak Mitsubishi Electric.

Za gretje in hlajenje skladišča skrbi toplotna črpalka VRF sistema zrak-zrak v kombinaciji z razslojevalniki zraka. Črpalka zagotavlja stalno ohranjanje enakomerne temperature po vseh skladiščnih prostorih.

Stavba kot razstavni prostor in napredno skladišče

Celotna stavba deluje kot showroom oziroma razstavni prostor. To obiskovalcem omogoča ogled naprav ogrevanja, hlajenja in prezračevanja. V stavbi pa se nahaja tudi ozkoregalno skladišče. Za upravljanje tega v Reamu uporabljajo WMS sistem (sistem upravljanja skladišč).

O podjetju

Podjetje Ream je specializirano za klimatizacijo, ogrevanje in prezračevanje ter je uradni distributer blagovne znamke Mitsubishi Electric, Mitsubishi Electric Hydronics in španske blagovne znamke Kaysun.

Pri gradnji stavbe so sodelovali v javnem pozivu Eko sklada za nove naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljivih virov energije. Tako so pridobili pravico do finančne vzpodbude za gradnjo skoraj nič-energijske stavbe. Stavba tako izpolnjuje vse pogoje javnega poziva

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.