Izbrani nasveti Deli stran

Cepljenje zaposlenih lahko izvedete tudi na vaši lokaciji

10. 06. 2021

Cepljenje zaposlenih lahko izvedete tudi na vaši lokaciji

Junija v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti Covid-19 poteka cepljenje v gospodarstvu. Cepljenje zaposlenih lahko izvedete v lokalnih cepilnih centrih. Druga možnost so mobilne cepilne enote, ki izvedejo cepljenje na sedežu podjetja. V nadaljevanju podajamo ključne informacije, kako se dogovoriti za cepljenje. 

Z junijem je v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti Covid-19 poteka tudi cepljenje zaposlenih v gospodarski dejavnosti.

Cepljenje zaposlenih se izvaja v lokalnih cepilnih centrih. Za cepljenje zaposlenih lahko pristojni z mobilnimi enotami poskrbijo tudi na sedežu podjetij. Podjetje mora kontaktirati lokalni cepilni center in se dogovoriti za termin skupinskega cepljenja zaposlenih (seznam cepilnih centrov najdete na povezavi).

Vrste cepiva trenutno ni mogoče izbirati.

Za izvedbo cepljenja na lokaciji podjetja mora biti prijavljenih najmanj 50 oseb.

Kako organizirati cepljenje zaposlenih?

Podjetje za namen organiziranega cepljenja pripravi seznam zaposlenih in pogodbenih sodelavcev, ki bi se želeli cepiti (vzorec seznama v prilogi). Cepljenje je namenjeno vsem zaposlenim, ki še niso bili cepljeni proti Covid-19, in so starejši od 18 let. Cepijo se lahko tudi tuji državljani, če so zaposleni v slovenskem podjetju, pogodbeni partnerji in študenti, ki opravljajo delo ali delovno prakso v podjetju.

Več si lahko preberete na povezavi.

Cepljenje omogoča tudi član SBC

Za cepljenje se lahko dogovorite tudi pri članu SBC, v Zdravstvenem zavodu Zdravje. Cepljenje zaposlenih proti Covid-19 je mogoče na lokaciji podjetja ali na lokaciji Medicinskega centra Ljubljana, na naslovu Vilharjev podhod 1, 1000 Ljubljana.

Če bi želeli organizirati cepljenje, pošljite seznam zaposlenih, ki bi se želeli cepiti, in lokacijo cepljenja na naslov: dolores.lipovac@zzzdravje.si.

 

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.