Novice o dogodkih Novice o članih Deli stran

»Če jih vprašaš, bo večina povedala, kje so se opekli«

09. 07. 2021

»Če jih vprašaš, bo večina povedala, kje so se opekli«

Peter Ladič je eden izmed treh mentorjev, ki so v mentorskem programu SBC in Gea College v minulem študijskem letu predajali znanje študentom podjetništva. Uspešen podjetnik, direktor podjetja Intera in član SBC je v  programu sodeloval s študentom digitalnega marketinga na Gea College Davidom Šinkom.

Mentorstvo ni samo za mlade, koristi lahko tudi uveljavljenim podjetnikom. »Mentorstvo se ne sme končati, ne z leti ne z izkušnjami, saj vedno obstaja nekdo, ki je v nečem boljši, in vedno obstaja nekdo, ki bo iskal informacije, ki jih imaš ti. Večina podjetnikov je pripravljena to deliti – kje so se opekli in kaj so naredili dobro,« je prepričan Ladič. 

Objavljamo zanimive poudarke iz pogovora, ki ga je imel Peter Ladič za Gea College.

O mentorstvu, s katerim se je sam prvič srečal kot osnovnošolec, Peter Ladič pravi, da je dobro, če se lahko nasloniš na koga, ki je dal že nekaj skozi in si tako prihraniš ogromno časa in slepih ulic.

Vzornika v svetu podjetništva ni imel, je bil pa njegov športni vzornik Michael Jordan. Mentorstvo je sestavni del učenja, je prepričan Ladič. »Mentorstvo je zelo pomemben del prenosa znanja in izkušenj. V našem podjetju Intera takoj določimo, kdo je odgovoren za novega zaposlenega. Na koga se lahko obrne s vprašanje in kdo ima odgovore. Vedno imaš nekoga, ki ti pomaga. Ta čas uvajanja potem hitreje in bolj učinkovito prebrodiš,« je Ladič povedal za Gea College.

Odličen podjetnik z bogatimi mentorskimi izkušnjami 

Peter Ladič je direktor podjetja Intera, d. o. o., ki je vodilno na področju razvoja CRM in HRM rešitev v Sloveniji. Leta 2005 so bili med prvimi v državi, ki so predstavili lastno rešitev v oblaku, imenovano Intrix. Ladič deluje kot mentor za prodajo in marketing, za razvoj kulture podjetja, za delo z zaposlenimi, optimizacijo delovnih procesov, identifikacijo kritičnih točk pri razvoju idej in za iskanje rešitev.

V letošnjem pilotskem projektu Mentorski program SBC – Slovenian Business Club in GEA College smo Ladiča povezali z Davidom Šinkom, študentom 2. letnika smeri Digitalni marketing na Gea College. 

 

Če potrebuje informacije, se obrne na ljudi, ki so v nečem boljši in imajo več izkušenj. »Mislim, da se mentorstvo ne sme končati, ne z leti ne z izkušnjami. Vedno obstaja nekdo, ki je v nečem boljši, in vedno obstaja nekdo, ki bo iskal informacije, ki jih imaš ti. Večina podjetnikov je pripravljena to deliti – kje so se opekli, kaj so naredili dobro in podobno,« pravi Ladič. 

Celoten pogovor s Petrom Ladičem si lahko preberete na tej povezavi na spletni strani Gea College. 

Poleg Petra Ladiča sta v mentorskem programu znanja podjetništva predajala tudi Andrea Volenik, direktorica podjetja Volenik, d. o. o., ki upravlja 3 franšizne restavracije McDonald’s v Sloveniji, in Martin Jezeršek, direktor gostinstva Jezeršek.

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.