Novice o članih Deli stran

50 izbranih fotografij člana SBC v enem najlepših delov Ljubljane

06. 05. 2021

50 izbranih fotografij člana SBC v enem najlepših delov Ljubljane

Založba Rokus Klett, ki letos praznuje 30 let uspešnega delovanja, okroglo obletnico nadgrajuje na izviren način. V enem najlepših delov Ljubljane, na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju, si lahko na velikih panojih ogledate razstavo fotografij, ki prikazujejo najpomembnejše mejnike v treh desetletjih podjetja.  

Rok Kvaternik, uspešen podjetnik-član SBC, ustanovitelj založbe in navdušen popotnik, v Tivoliju razstavlja tudi sam.

Sprehajalcem je na ogled njegovih 50 fotografij z različnih delov sveta, ki prikazujejo motive življenja na našem planetu. 

Razstava bo v ljubljanskem Tivoliju na ogled do 14. maja. Na otvoritvi v sredo, 5. maja, so poleg Rok Kvaternika spregovorili tudi direktorica založbe Maruša Dejak, avtorica učnih gradiv za slovenščino pri založbi dr. Martina Križja in avtor kulinaričnih in drugih monografij, ki so izšle pri založbi, etnolog dr. Janez Bogataj.

Zemlja, kot jo vidi Kvaternik

Interaktivna fotografska razstava poleg mejnikov na 30-letni poslovni poti založbe odstira tudi trenutke časa, ki jih je skozi fotografsko lečo ujel Rok Kvaternik-fotograf. Njegovih 50 izbranih fotografij, ki s podobami in prizori predstavljajo naš planet, kot ga je imel priložnost občudovati na svojih številnih potovanjih, daje razstavi poseben čas. Izbor Kvaternikovih 50 fotografij je izšel tudi v knjigi, ki jo je ob tej priložnosti izdala založba Rokus Klett.

Rok Kvaternik se je za naš objektiv postavil ob najljubšo fotografijo iz lastnega opusa.

SBC čestita dvakrat: za 30-letnico uspešnega delovanja podjetja ter ob izdaji knjige in postavitvi razstave, ki sprehajalcem Tivolija ponuja zanimive prizore raziskovanja sveta.

 

 

Menite da je članek koristen?

Morda vas zanima še:

Člani SBC

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.